Panowie .. szybkie pytanie bo mam mentlik w głowie ... czy w golfie 3 silnik o mocy 110ps miał tylko oznaczenie AFN ? chodzi mi czy muszę szukać licznika z MFA od 1Z (taki silnik mam ) czy może być od 110ps tyle że wyskalowany do 220 ? jeżeli były tylko AFNy tzn liczba kontrolna licznika AFN jest taka sama jakw 1Z i wszystko powinno banglać ?
A ile pinów powinien mieć ten czujnik,2 czy 3.Znalazłem wtyczke do czujnika z 3 pinami w miejscu jak koledzy wyżej pisali.I teraz nie wiem czy te czujniki były różne ,zależnie od wersji czy nie.Chce go kupić,ale wszyscy mają na 2 piny.
werhayten, kostka jak i sam czujnik ori jest na 2 piny niezależnie od wersji u Ciebie może jest inna kostka ale podłączone są tylko dwa kable- kwestia sprawdzenia,?
panowie czy jest mozliwosc podłączenia MFA do golfika który fabrycznie go nie ma mam juz zakupiony licznik z MFA czy teraz wystarczy dokupic manetke wycieraczek z MFA i to wszystko po wymieniac(podłączyc) czy jest potrzebna bardziej profesionalna interwencja elektryka?
Witam wszystkich.
w moim gti nie pokazuje temperatury zewn, nie ma czujnika od temp, gdzie jest on wpięty pod jakie przewody, mam kilka takich przewodów bez kostek ale nie wiem od czego mogą być dwa bez kostki wychodzą z wiązki podłączonej do klimatyzacji pod zderzakiem od strony pasażera są też inne dwa ale one chyba są od klaksonów
witam posiadam licznik i prawdopodobnie były kiedyś zmianiane tarcze i wydaje mi sie ze jest w nim mfa
tu sa wszystkie numery licznika
na obudowie na dole : 1h0 919 861 g
na płytce drukowane ( w środku) 992 648 622 h
po miedzy obrotkiem a predkościomierzem jest wlutowany jakiś procesorek