Witam odebralem autko z naprawy i mam taki problem otoz po przejechaniu kilometra gora dwoch zapala sie kontrolka od oleju i zaczyna cos pikac w skrzynce z przekaznikami niewiem co to jest czy to jakis przekaznik jest zle podlaczony czy sie spalil i dlatego pika. Co do oleju to raczej rzeczywiscie jest go malo ale niewiem czemu to cos pika. Moze wina goscia ktory to robil bo wymienial jakis przekaznik i moze ktorys zle podlaczyl. Druga sprawa to na liczniku nie pokazuje mi temperatury silnik sie zagrzeje a wskazowka caly czas pokazuje zero. Prosze o pomoc bo naprawde niewiem co to moze byc.
pikać ci może czujnik oleju ze jest mało więc dolej oleju.
A co do wskaźnika ze nie pokazuje temperatury to zobacz kabel od czujnika może jest gdzieś pęknięty ja tak u siebie miałem
A wiec tak kupilem nowy czujnik i juz nic nie pika, ale pozostal problem z olejem dolalem na bagnecie jest ok tylko ze caly czas kontrolka od oleju mruga jakby dalej bylo go malo. Niewiem co moze byc przyczyna czy cos z dioda albo z licznikiem jest nie tak czy moze pierscienie sie posypaly albo jeszcze cos innego.