Moderator: Moderator
ci-nek napisał(a):tylko teraz pytanie czy jest mozliwość że w neifabrycznym alarmie mozna by było coś przestawić (ten impuls na dłuższy) zeby domykał szyber, czy też długosć impulsu ustalana jest fabrycznie?
ci-nek napisał(a):? Gdzie znajduje sie moduł komfortu i w którym miejscu pod deska rzdzielczą instaluje się zazwyczaj centralny?
Snejk18 napisał(a):Nie jestem tego co prawda do końca pewien, ale wydaje mi się, że cała elektronika sterująca centralnym znajduje się w pompce, która znajduje się pod tylną prawą lampą.
Snejk18 napisał(a):ci-nek napisał/a:
tylko teraz pytanie czy jest mozliwość że w neifabrycznym alarmie mozna by było coś przestawić (ten impuls na dłuższy) zeby domykał szyber, czy też długosć impulsu ustalana jest fabrycznie?
Jeżeli niefabryczny alarm nie miał takiej możliwości, to raczej nic nie wykombinujesz. Może jak ktoś byłby elektronikiem, to mógłby się pobawić z układami w samym alarmie i coś poprzestawiać, ale wydaje mi się, że łatwiej już kupić drugi alarm który już takową funkcję posiada.
sirGrzesio napisał(a):musisz popatrzeć w instrukcję alarmu
sirGrzesio napisał(a):(mam również fabryczny)
Snejk18 napisał(a):sirGrzesio napisał(a):(mam również fabryczny)
No właśnie, masz fabryczny alarm, a my rozmawiamy o fabrycznym centralnym i NIEfabrycznym alarmie.
Jakoś wątpię żeby jakiś chińczyk miał możliwość wydłużenia sygnału.
Ale jednak instrukcji nie zaszkodzi sprawdzić, a nuż okaże się że jednak można
sirGrzesio napisał(a):gdzieś ta centralka alarmu musi być i najprawdopodobniej przy skrzynce bezp.
ci-nek napisał(a):bo w okolicy bezpieczników go nei znalazłem
Snejk18 napisał(a):sirGrzesio napisał(a):gdzieś ta centralka alarmu musi być i najprawdopodobniej przy skrzynce bezp.
Też mi się wydaje, że tam trzeba szukać, tam się schodzą przewody z całego samochodu, więc jest to najlogiczniejsze miejsce.ci-nek napisał(a):bo w okolicy bezpieczników go nei znalazłem
A patrzyłeś na skrzynce bezp. U mnie centralka dosłownie leży na górze skrzynki bezpieczników...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości