Witam, wszystkich, otóż jak w temacie. Zakupiłem oryginalny zestaw centralny zamek drzwi L\P + siłownik klapki wlewu paliwa + siłownik montowany w bagażniku + rurki prowadzące do pompy centralnego wraz z popmką + oryginalny zestaw do montażu elektrycznych szyb L\P + pakiet komfort ( ponoć też z alarmem ) i dużo dużo kabli, wtyczek. Przeszukałem forum ( nie tylko tej strony ), znalazłem informacje - instrukcje jak zdemontować boczki drzwi, jak zmontoać zamki centralnego w drzwiach i klapie, jak dostać się do szyb oraz jak to wpiąć do centralnej skrzynki gdzie schodzi się cała instalacja elektryczna w samochodzie. No i rodzi się seria pytań:
1. Jak to wszystko posprawdzać przed montażem?, żeby póżnej się nie bawić w szukanie usterek.
2. Co i gdzie mam zamontować - problem z rozmieszczeniem i poprowadzeniem rurek z centralnego - którędy powinny iść? Może ktoś ma jakieś zdjęcia - chodzi o dokładny sposób położenia, żeby nie zniszczyć czegoś przez niewaściwe poprowadzenie.
3. Ja zamontować pompę centralnego, wiem gdzie ona ma być ale - może ma ktoś lub może zrobić zdjęcie/filmik z dokładnym ułożeniem tej pompki i czym ją przyczepić - przykręcić - przykleić?
4. Czy trzeba coś robić z klapką wlewu - może czegoś brakuje w moim golfie 3 3D w wersji CL - np. zamek w klapie bagażnika muszę wymienić bo nie ma w nim takiego wihajstru na drucik z siłownia pneumatycznego.
5. Którędy poprowadzić wiązkę elektryczną od drzwi do "centrum elektroniki" w samochodzie - trzeba deskę rozdzielczą rozbierać?
Jeśli ktoś kiedyś podjął sie takiego zadania to może podrzuci jakieś wskazówki, porady. Jeśli wszystko się uda to pstaram się wykonać instrukcję która ułatwi innym wykonanie podobnego zadania. Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.