temat wiele razy powtarzany na forum ...
jezeli chodzi ci o oryginalny zestaw to nie ma wielkiej filozofii sciagasz boczki wykrecasz manualne podnosniki w te same miejsca montujesz podnosniki elektryczne zmieniasz przelotki w drzwiach ciagasz wiazke przewodow pod deska rozdzielcza no i wpinasz sie w bezpieczniki
zastanow sie ... skoro twoim zdaniem nic nie bedziesz musial przeciagac pod deska to jak otworzysz szybe pasazera podwojnym przyciskiem od kierowcy ... drugie pytanie w twoja strone jak bedzie dzialal niepodlaczony mechanizm szyb skoro nie chcesz puszczac wiazek do bezpiecznikow ?
musisz polozyc wiazke pod deska rozdzielcza
no tak racja mi chodziło o to że w niektórych golfach jest sterowanie przełącznikami które sa na desce nad popielniczka a pod pokrętłami . a ze kable muszę pociągnąć to ja wiem i z tym dam sobie rade
W desce masz sterowanie w golfach 5d bo to od tylnych szyb. Niezależnie od tego czy masz 5d czy 3d musisz połączyć lewą stronę z prawa stroną. Było na tym na forum tu i na innych (nie chcę robić reklamy). Poszukaj na google temat "Montaż oryginalnych podnośników golf III". Tam masz wszystko co potrzebne.