montaż elektrycznych szyb

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Alen » 13 wrz 2011, o 16:48

Witam może to juz było na forum ale tak

Na dniach dostane od kolegi siłowniki do szyb wraz z przełącznikami, i teraz powiedzcie mi czy zamontowanie ich jest kłopotliwe i jak to wygląda ??
Alen
Badacz tematu

Postprzez danny.tcz » 13 wrz 2011, o 17:08

temat wiele razy powtarzany na forum ...
jezeli chodzi ci o oryginalny zestaw to nie ma wielkiej filozofii sciagasz boczki wykrecasz manualne podnosniki w te same miejsca montujesz podnosniki elektryczne zmieniasz przelotki w drzwiach ciagasz wiazke przewodow pod deska rozdzielcza no i wpinasz sie w bezpieczniki
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez Alen » 13 wrz 2011, o 20:41

ja sterowanie bede miał w drzwiach :D razem z boczkami przełożę, pod deske nic nie muszę przeciągać :D no zobaczymy jak to wyjdzie :D
Alen
Badacz tematu

Postprzez danny.tcz » 13 wrz 2011, o 20:46

zastanow sie ... skoro twoim zdaniem nic nie bedziesz musial przeciagac pod deska to jak otworzysz szybe pasazera podwojnym przyciskiem od kierowcy ... drugie pytanie w twoja strone jak bedzie dzialal niepodlaczony mechanizm szyb skoro nie chcesz puszczac wiazek do bezpiecznikow ???
musisz polozyc wiazke pod deska rozdzielcza
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez Alen » 14 wrz 2011, o 15:47

no tak racja :D mi chodziło o to że w niektórych golfach jest sterowanie przełącznikami które sa na desce nad popielniczka a pod pokrętłami . a ze kable muszę pociągnąć to ja wiem i z tym dam sobie rade :D

zle sie wyraziłem sorka :wstyd:
Alen
Badacz tematu

Postprzez Przemass » 14 wrz 2011, o 16:47

W desce masz sterowanie w golfach 5d bo to od tylnych szyb. Niezależnie od tego czy masz 5d czy 3d musisz połączyć lewą stronę z prawa stroną. Było na tym na forum tu i na innych (nie chcę robić reklamy). Poszukaj na google temat "Montaż oryginalnych podnośników golf III". Tam masz wszystko co potrzebne.
Przemass
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka