Mrugająca żarówka od podświetlenia rejestracji

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Dawko » 24 lut 2014, o 15:34

Witam. Od około tygodnia tak jak w temacie mruga mi lewa żarówka od podświetlenia rejestracji. Do tego w czasie jazdy są przebłyski lampki w podsufitce (po wjechaniu w nierówność czasami mrugnie także). Do tego po zamknięciu drzwi żarówka w podsufitce się nie gasi. Fakt, kiedyś pod lampkę w podsufitce kumpel podłączał mi oświetlenie pod drzwi (LED'owe paski) ale to odłączyłem bo myślałem, że to było przyczyną ale niestety problem nadal występuje.

Proszę o podpowiedź jak sobie z tym poradzić.

Pozdrawiam
Dawko
Czytacz

Postprzez benek » 24 lut 2014, o 15:43

Może tak czy czasem ten twój kupel tych ledowych pasków nie podłączał pod pod włącznik od otwierania drzwi ?
Jeżeli tak to sprawdź włącznik to po pierwsze ? następnie w podsufitce przełącznik ,jak tam będzie wszystko ok to przekaźnik czasowy do sprawdzenia to moim zdaniem tylko może być przyczynom
A co do oświetlenia tablicy rejestracyjnej ? to sprawdź i wyczyść często śniedziejące miejsce oprawki żarówki
to nie świat mknie do przodu
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
benek
Gaduła

Postprzez Dawko » 24 lut 2014, o 16:14

Przy tym jak zakładał to byłem przy tym i wiem, że podłączył do przełącznika w podsufitce. Ok, sprawdzę te śniedziejące miejsce oprawki żarówki ;)

A jak i gdzie sprawdzić ten czasowy czujnik ?
Dawko
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka