NIE CHCE ODPALIĆ

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

NIE CHCE ODPALIĆ

Postprzez kris193 » 16 lut 2012, o 16:08

Witam... mam "wielki" problem,a mianowicie nie od paru dni nie moge odpalic mojej Golfiny. okolo tygodnia temu wyszedłem zeby odpalic auto i przygotowac sie do podrózy a tu niespodzianka... wsiadlem odpalilem,tak jak kazdego poranka-odpalil...a wiec wyszedłem oczyscic szyby i nie zdazylem skrobnac nawet polowy przedniej i mi zgasl... probowalem odpalic ponownie ale juz nie sie nie udalo...aku mam zdrowy ... nie wiem co to moze byc...czyzby paliwo przymarzlo?? pomocy??[/b]
kris193
Berbeć

NIE CHCE ODPALIĆ

Postprzez PabloSBT » 16 lut 2012, o 17:26

(załóż jakieś gumowe rękawice) zdejmij przewód środkowy z kopułki i wsadź do niego świece i poproś żeby ktoś spróbował odpalić tylko nie dotykaj świecy bo jak jest iskra to cie kopnie :P a jak nie ma iskry to na 99% jest winna cewki

łapie cokolwiek czy tylko kręci rozrusznikiem?
Ostatnio edytowano 21 lut 2012, o 13:06 przez PabloSBT, łącznie edytowano 1 raz
PabloSBT
Members

Postprzez kris193 » 17 lut 2012, o 11:21

niby iskra jest .... ale mimo to tylko kreci i kreci a nie moze zaskoczyc :-(
kris193
Berbeć

Postprzez sirGrzesio » 17 lut 2012, o 11:33

kris193 napisał(a):czyzby paliwo przymarzlo

a ile masz w zbiorniku??
sirGrzesio
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PabloSBT » 17 lut 2012, o 11:55

zdejmij wtyczkę z czujnika temperatury jest na króćcu z którego wychodzi dolni wąż idący do chłodnicy :) i spróbuj odpalić ale przed tym wlej 200ml denaturatu do baku :)możliwe że ci w pompce przyłapało :( niestety Polskie paliwo dosyć że jest drogie to jego jakość pozostawia wiele do życzenia :(

sprawdź jeszcze iskrę przy świecy:)
PabloSBT
Members

Postprzez rafal9119 » 17 lut 2012, o 12:30

było w nocy -10 i by przyłapało???? no nie wiem a jak było w te duze mrozy palił normalnie???
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members

Postprzez kris193 » 17 lut 2012, o 21:51

u nas w białymstoku to nawet bylo grubo nawet ponad -20 ale zawsze bez problemu palil tylko tego felernego dnia mialem wolne i stwierdzilem ze dam mu troche dluzej pochodzic na benzynie(mam ok.15 l) no i zgasl i lipa... a zawsze odpalalem go na benzynie i po chwili przerzucałem na gaz i nie bylo problemu... a gdzie dokladnie jest ten czujnik temp?? bo szczerze mowiac nie miałem wczesniej doczynienia z Golfem?
kris193
Berbeć

Postprzez Bociek » 18 lut 2012, o 11:15

kris193 napisał(a):u nas w białymstoku to nawet bylo grubo nawet ponad -20 ale zawsze bez problemu palil tylko tego felernego dnia mialem wolne i stwierdzilem ze dam mu troche dluzej pochodzic na benzynie(mam ok.15 l) no i zgasl i lipa... a zawsze odpalalem go na benzynie i po chwili przerzucałem na gaz i nie bylo problemu... a gdzie dokladnie jest ten czujnik temp?? bo szczerze mowiac nie miałem wczesniej doczynienia z Golfem?

takie objawy ma uszkodzona sonda lambda,ona reguluje m.in skład mieszanki,to znaczy ,kiedy odpaliłeś silnik mieszanka była bogata(ssanie) pochodził trochę,nagrzał się ale sonda dalej traktowała silnik jako zimny,i zalał się.ja tak miałem,wtedy starałem się zaraz po odpaleniu przerzucić na gaz,i tak jeździłem.jeśli nie masz w instalacji LPG emulatora sondy,to możesz odpalać z gazu,jeśli masz,to nie odpalisz dopóki nie zmienisz sondy
Bociek
Berbeć

Postprzez rafał markow » 18 lut 2012, o 15:43

witam wszystkich i pozdrawiam jestem tu nowy bo te forum jest dla mnie ostatniom szansa ma m problem z mojim autem golf 3 gti edition z silnikiem 2e wienc problem polega na tym ze czy to lato czy zima auto nie chce mi odpalic odrazu objawy nie moge tego zrozumiec wsiadam do auta i chcego odpalic odpali ale musze trzymac na pedał gazu bi inaczej nie mam szansz a jak odpali to nie moge puszczac pedał gazu przez okołon1 minuty bo jak puszcze to odrazu mi gasnie a jak juz odpali i sie rozgrzeje to auto chodzi jak by nigdy nic wienc prosze o pomoc wienc wymieniłem swiece kable kopułke palec od kopułki cewke kable oleje itd i nic nie pomogło
i przepraszam za błendy ortograficzne :-(
rafał markow
Berbeć

Postprzez kris193 » 19 lut 2012, o 01:32

MI nie zalewa wogóle świec ..nawet nie podaje mi na nie dawki paliwa... nie mam iskry od cewki... :-(
sprawdziłem i nic... kreci i nic poza tym..
może wilgoć w cewce??
kris193
Berbeć

Postprzez Lucek777 » 19 lut 2012, o 03:59

Sondy lambda nie podejrzewam ale nawet jeśli jeśli to zdejmij klemę minus i odczekaj 10 min . odpal powinien się odpalić na standardowych ustawieniach . Jeśli nawet nie daje najmniejszego znaku zapłonu " nie słychać np że próbuje zapalić na chociażby 1 cylindrze " to znaczy paliwo , przyczyną może być nawet filterek paliwa.

zresetuj kompa jak ci napisałem powinno pomóc może zakradł się jakiś błąd ( możesz zdjąć i wyczyścić kopułkę nie odłączaj kabli bo będziesz miał problem jak założyć )

Ps. posłuchaj czy po przekręceniu kluczyka pracuje pompa może padł bezpiecznik lub przekaźnik

bezpiecznik nr 18 przekaźnik R12

Obrazek
Lucek777
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez kris193 » 19 lut 2012, o 13:11

pompka pracuje ,bo podaje paliwo(zdjąłem wężyk do wtrysku i sprawdziłem) takze raczej to bedzie cos z cewka(moim zdaniem) bo nie wychodzi iskra z niej... co z tym fantem zrobic?? :-(
kris193
Berbeć

Następna strona

- - -

Powrót do Elektryka