nie dzialajaca szyba

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez fuqet1 » 30 lip 2011, o 15:53

Hmmm. Dziwna sprawa . Co do punktu 1 to mogę ci poradzić przesmarowanie ramek szyby silikonem. U mnie sie ciężko domykała to posmarowałem i jest ok.
Co do drugiego punktu to wnioskuje że masz jakiś modół domykania podłączony razem z szybami szyberem i centrslnym zamkiem. Właśnie w tym module szukałbym przyczyny tych cyrków.
fuqet1
Badacz tematu

Rocznik: 94
Silnik: 1400 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez krystek.l » 30 lip 2011, o 16:00

Co do punktu 1 to postaram się w poniedziałek zdjąć tapicerkę i to zrobić... mam nadzieje że pomoże... a co do drugie punktu to będę musiał chyba do elektryka albo prosto do mechanika z tym...

ale poczekam może mnie kto tu doradzi i obejdzie się bez :niepewny:
krystek.l

Postprzez fuqet1 » 30 lip 2011, o 17:10

Nie zdjmuj boczku tapicerki do posmarowania prowadnic szyby
Opuść tylko szybę tak do połowy i posmaruj w drzwaich te prowadniki. One są z takiego czarnego materiału , tzw ramki szyby
fuqet1
Badacz tematu

Rocznik: 94
Silnik: 1400 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Golf3Mi » 30 lip 2011, o 17:30

witam mam probllem z dzwiami z tylu bo szyby sie nie otwieraja jest tylko takie pstrykniecie jak sie przycisk nacisnie i nie wiem czy silnik jest spalony czy moze wada jest inna bo lewa szyba nieraz sie otwozy a pozniej sie nie zamknie jaka rada ??
Golf3Mi
Berbeć

Postprzez krystek.l » 30 lip 2011, o 19:03

fuqet1 i tam muszę zdjąć tapicerkę i zobaczyć czy kable tam nie są luźne itp... w poniedziałek się tym zajmę po ponasmaruję.... będę bynajmniej widział to jaki to się tam chowa i czy czasem coś luźne nie jest...
Może się okazać że połowa jest padła albo coś więc wolę to zrobić solidnie i dobrze spać w nocy hehehe :hyhy:
krystek.l

Postprzez bubuu29 » 30 lip 2011, o 19:36

ja jeszcze bym poszedl po kablach, znalazl moduł jak kolega wczesniej napisal i spradzil czy czaem tam nie masz zasniedzialych kabli lub luznych. nie sadze by w drzwiach i szyber w tym samym momencie kable sie poluzowaly. bardziej mi pasuje na moduł. choc moge sie mylic.
elektrykiem nie jestem :)
bubuu29
Czytacz

Postprzez krystek.l » 2 sie 2011, o 14:41

No i wyszło panowie że problem z zacinaniem się został zażegnany... tak jak pisaliście starczyło nasmarować szyny i po problemie...

Ale co do strony od pasażera no co koleś zrobił wszystko było ok, ale wsiadam do auta gdzie tak gorąco było i co?? Nie działa w ogóle prawa strona hehe :hyhy:

Koleś podchodzi i patrzy zdziwiony... bierze te swoje wszystkie łapki i sprawdza.... to we wtyczki w moduł i po chwili się okazuje że szwamkuje moduł raz daje sygnał tam że leci szyba w dół i potem nic...

Tak że teraz muszę poczekać aż koleś pojedzie na szrot i to zrobi...
Plus tej operacji jest taki że mam pewność że z kablami jest wszystko ok... :super:
krystek.l

Postprzez tomak84 » 7 sie 2011, o 22:52

witam . mam taki problem w moim vw. podczas otwierania i zamykania szyberdach zacina się. jedyny pewny sposób to zamknięcie autka przy pomocy centralnego. zamykanie elektryczne guzikiem nie zawsze pomaga. mam tez problem z przeciekaniem ale to potem. proszę o pomoc
tomak84
Berbeć

Postprzez krystek.l » 8 sie 2011, o 07:13

Jeśli chodzi o szyberdach to przerabiałem co nieco z tym niedziałaniem...
U góry masz zasłonkę pod silniczkiem, ściągnij ją, i poruszaj całą wtyczką albo do siebie w dół albo do góry do silnika, i wtedy próbuj zamknąć... albo samymi przewodami

U mnie było, to znaczy nadal tego nie zrobiłem ale mam z lekka luźną wtyczke tak co jest w silniczku i jak trochę sie odegnie coś to przestaje działać...
chyba że masz coś luźnego ułamanego w kostkach pomiędzy guzkami a kostką silniczka jeszcze...

A co do przeciekania to chyba jestem specjalistą po powodzi :wstyd:
więc przede wszystkim udrożnienie 4 rynienek które tam są najlepiej pistolet z podciśnieniem najszybsza metoda... i może jeszcze wyciągnąć uszczelkę która jest tam wokół szyberdacha i na sylikon ją machnąć...

tu więcej szczegółów
http://www.golf3.pl/topics6/woda-w-auci ... t34852.htm

Ps no i wyczyszczenie wszystkiego tam ze śmieci i naoliwić szyny smarem można :super:
krystek.l

Postprzez tomak84 » 8 sie 2011, o 15:01

dzięki serdeczne. będziemy działać i zobaczymy co wyjdzie :-)
tomak84
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka