Nie działąjacy rozrusznik, coś z instalacją?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez bart156 » 8 maja 2013, o 10:57

Witam, mój problem z golfem polega na tym, że po przekręceniu kluczyka rozrusznik się w ogóle nie odzywa, ani nie cyka, ani nic. Golfa przyprowadził do mnie kolega, po tym jak wjechał na krawężnik i rozwalił oponę. Po tym wstrząsie przestał kręcić. Na zapych udaję się go odpalić ale potrafi zgasnąć. Golf 1.8 ADZ + LPG 95r. Myślałem, że przyczyną jest słaby akumulator, mianowicie był słaby, ale łożyłem drugi z jeżdżącego samochodu i nadal to samo. Kontrolki się palą, pompa pracuje a spod maski cisza. Po odpaleniu na zapych pracował, ale po włączeniu świateł zgasł. Proszę o pomoc.
bart156
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 8 maja 2013, o 11:21

sprawdz polaczenie minusowe od aku - karoseria - siknik , plusowe akku - rozrusznik - altek. Jesli rozrusznik nie reaguje na stacyjke to zrub test by cos wyeliminowac , przekrec zaplon wrzuc luz i z plusa z aku zapodaj prad do pina co wchodzi cienki kabelek (sygnal startu) ze stacyjki napisz co bedzie sie dzialo :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez Szheyk » 8 maja 2013, o 15:05

Najprawdopodobniej wiązka urwana
Koszt naprawy jeśli samemu to około 50 zł

Obrazek
Szheyk
Badacz tematu

Postprzez bart156 » 8 maja 2013, o 16:25

A w którym miejscu ten prąd zapodać z aku? Bo nie wiem za bardzo o co chodzi.

[ Dodano: 2013-05-08, 16:32 ]
Problem rozwiązany. Wina wtyczek (wiadomo - wstrząs) myślałem, że kolega to sprawdził, ale jednak nie. Dzięki za rady ;)
bart156
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka