Nie mogę odpalić!!! POMOCY

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez buri2604 » 9 wrz 2013, o 15:24

Witam drodzy forumowicze.
Mam problem z autem, wszystko chodziło jeździł na Pb jak i na gazie do czasu aż ostatnio z gazu chciałem przełączyć na benzyne, coś strzeleliło i nie chce juz odpalić niby iskre gubi, cewka jest dobra bo była podmieniana i działą, prąd dochodzi, ale nie jest on stały lecz zmienny.
Ktoś zasugerował, że komp mugł zrobić zwarcie i ztąd taka sytuacja.
Znajduje się moze gdzieś jakiś przekaźnić lub kostka, która odpowiada za przerywany prąd?
Dziś jesli znajomy będzie miał oznaczenie takiego samego kompa to podmienie i sprawdzę, ale jeśli nie odpali to co wtedy?
buri2604
Czytacz

Postprzez Sylwekkuk » 9 wrz 2013, o 18:55

miałem podobnie umnie padł czujnk hala w aparacie zaplonowym wymieniłem aparat i jest ok
Sylwekkuk
Berbeć

Postprzez pablomed » 9 wrz 2013, o 22:06

przerywany prąd na zasilaniu cewki (mierzony między bocznymi pinami na włączonym zapłonie) to nie hall. Kostka stacyjki albo jakieś dokładane zepsute immo. Jak się zachowują kontrolki?
pablomed
Members

Postprzez k-m-r1 » 10 wrz 2013, o 00:13

kostka czesto pada

z opisu wynika że auto kreci skoro masz iskre

czy odpalałes na linke?

jest iskra jeszcze paliwo potrzbne
sprawdz bezpieczniki
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Elektryka