Nie odpala na benzynie na gazie odpali na kilka sek.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez eskris » 15 gru 2012, o 20:57

Ostatnio po wymianie uszczelki pod deklem samochód nie chciał odpalić na benzynie, na gazie odpalił, przejechałem się nim chwile, próbowałem przełączyć na benzyne ale zgasł, doszedłem do wniosku że wiązkę kabli musiałem lekko ruszyć czy cos, otworzyłem maskę poruszałem kablami i zgasł na amen, teraz nie pali ani na tym ani na tym,jak odpalę na gazie to wariują obroty, licznik obrotów i prędkości, samochód pochodzi kilka sekund i gaśnie, na benzynie nic nie ruszy ... Zwracam się o pomoc do was
eskris
Berbeć

Postprzez trojeczkaGT » 15 gru 2012, o 21:54

wiec trzeba sie zajac wiazka kabli ktore naruszyles ;p

ja mialem nieszczescie ze urwal mi sie przewod od wtyczki od silniczka krokowego i musialem sie ostro nameczyc by go zamontowac bez wymiany calej wtyczki moze u Ciebie jest podobnie. sciagnij gumowe oslony na wtyczkach i zobacz w jakim sa stanie przewody skoro nimi ruszyles i auto przestalo chodzic
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez eskris » 16 gru 2012, o 00:38

sprawdzę, a ma ktoś jeszcze jakieś propozycje godne przejrzenia ?
eskris
Berbeć

Postprzez pablomed » 16 gru 2012, o 13:53

po prostu trzeba szukac po kablach, w tym wypadku zacznij od tych związanych z LPG, konkretnie w górnej wiązce wtrysku z 2 kablami do wtryskiwacza benzyny i 2 do czujnika temp. powietrza jeden z kabli jest przecięty i wpięty w instalację LPG, mogło sie tam coś odlutować, albo zaśniedziały gniazda przekaźnika i bezpieczników od LPG która bedziesz miał tam gdzieś w okolicy sterowniczka LPG
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka