Nie Odpala

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Nie Odpala

Postprzez Miodzio92 » 1 cze 2011, o 17:07

Cześć znowu mam kolejny problem przychodzę rano do auta rozrusznik się kręci ale nie odpala kilka prób i rozrusznik już nie kręci pomyślałem że akumulator padł więc wziołem podładowałem idę wkręcam do auta przekręcam stacyjkę a tu zero reakcji nie wiem co zrobić możliwe że rozrusznik padł ale z tego co słyszałem to jakby się zepsuł to by chociaż trochę kręci.Bardzo proszę o rady jeszcze chce spróbować na kable ale na razie nie mam od kogo może wina akumulatora.
Miodzio92
Berbeć

Nie Odpala

Postprzez Arcus89 » 3 cze 2011, o 00:07

przyczyn moze byc wiele

pompa paliwa
brak iskry (bezpiecznik z pompy paliwa)
zle Ci plywak pokazuje

to mowie akurat z doswiadczenia :lol: :lol:

nastepnie zebatka na rozruszniku lubi przezkakiwac... :wsciekly: :wsciekly:
Arcus89
Czytacz

Postprzez prezesik » 3 cze 2011, o 08:44

Zdejmij klemy, wyczysc papierem sciernym na styku z akumulatorem, tak samo kncowki akumulatora.
Tak samo z masa silnika, odkrec i wyczysc. Masa znnajduje sie z przodu silnika na laczeniu silnika i skrzyni w dolnej czesci - taki gruby kabel.
Podobnie z grubym kablem przy rozruszniku.
Przeczysc styki.
prezesik
Members

Postprzez Miodzio92 » 3 cze 2011, o 11:57

Dzięki że próbowaliście pomóc ale wina akumulatora była był po prostu stary i nie dawał rady podpiołem akumulator z diesla i chodzi dobrze. Dzięki Bardzo
Miodzio92
Berbeć

Postprzez prezesik » 3 cze 2011, o 12:11

No tak, ale od diesla jest o wiele mocniejszy i jak będziesz na nim dłużej jeździł to alternator go nie doładuje. W dieslach są większe akumulatory oraz alternator z większym prądem ładowania.
Lepiej zakup taki jak powinien być. Ja mam u siebie "AB" firmy Centra 55Ah z prądem rozruchowym chyba 380A.
prezesik
Members

- - -

Powrót do Elektryka