Panowie najdrożsi, mam problem taki jak w temacie. Dzisiaj wziąłem się za wymianę drzwi (stare były skorodowane, kupiłem inne w tym samym kolorze bez rzdy za 80zł) i natknąłem się na problem z centralnym zamkiem. Po zmontowaniu środka drzwi, okazało się, że centralny jedynie zamyka drzwi, lecz ich już nie otwiera. Pokombinowałem ze zmianą elektryki drzwi (mam drugi zestaw), i ze zmianą przewodu ciśnieniowego. Po tych czynnościach centralny nie zamykał drzwi, a jedynie otwierał. Pokombinowałem i udało mi się zrobić, że centralny zamykał i otwierał, lecz moja radość nie trwała długo. Znów dobrałem się do środka drzwi, odłączyłem jedną z kostek przy zamku - centralny dzialał jak należy, odłączyłem drugą kostkę podłączając pierwszą - centralny również działał jak należy. Złożyłem wszystko do kupy, i okazało się że centralny znów otwiera i zamyka, lecz po godzinie już odechciało mu się pracować. Przed dzisiejszym demontażem wszystko działało jak należy. Nie wiem gdzie szukać problemu, kierować się ku elektryce, czy może bardziej ku pneumatyce? Pozdrawiam.
PS. Wiem, że istnieją szukajki, lecz nigdzie nie natknąłem się na problem taki, jak mój.