Niezidentyfikowane wtyczki pod maską i w bagażniku.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez mat_kot » 8 maja 2014, o 21:25

Cześć,

Tym razem przyglądając się swojemu silnikowi natknąłem się na niezidentyfikowaną wtyczkę po prawej stronie przy lampie. Ostatnio miałem zmieniany zderzak na egzemplarz z halogenami (poprzednio brak), lecz nie zamontowałem ich..mimo to nie pasuje mi, że kabelek jest tylko po jednej stronie i wydaje mi się trochę za długi, by iść tym tropem. Kojarzy ktoś z Was co to za wtyczka? :)
zdjęcia

Zastanawia mnie też inna wtyczka, tym razem w bagażniku przy lewej lampie. Kabelek wychodzi z wiązki kabli idących do lampy. Chciałbym zaznaczyć, że dla mnie jest trochę dziwny fakt, że w obu lampach mam te same żarówki (są okej), lecz przeciwmgielne działa tylko po lewej stronie. Ile jest ogólnie przeciwmgielnych w Golfie III? Świateł nie montowałem ja, tylko poprzedni właściciel. Zdjęcia lampy, żarówek i tamtego kabelka poniżej:

lampa -->
żarówki --> po lewej i po prawej
kable --> po lewej i po prawej
NIEZIDENTYFIKOWANA WTYCZKA (ta z białego kabla) :D -->

Kojarzycie?

Pozdrawiam.
mat_kot
Berbeć

Postprzez pawelus6 » 8 maja 2014, o 22:55

1. Wtyczka wg. mnie silniczek lamp, akurat są 3 pinowe.
2. Podświetlenie bagażnika, powinna być lampka w lewym parapecie od dołu

Co do przeciwmgielnych wydaje mi się że powinny być dwie, mam w variancie bo obu stronach, wiec pradopodobnie w HB tez tak powinno byc, ale to niech ktos inny się wypowie zeby potwierdzić to :)
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
pawelus6
Gaduła

Rocznik: 0
Silnik: Dziala
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 8 maja 2014, o 23:12

tylko po lewej w Euro, a lampy tuningowe sa uniwersalne tez na ruch lewostronny zapewne
pablomed
Members

Postprzez mat_kot » 8 maja 2014, o 23:43

Dzieki za odpowiedzi. Jednak co do kabelka w bagazniku, nie może on byc do lampki, bo już inny zajął tę rolę (pytałem sie o tamtą wtyczke w innym temacie) ;) także, domyślacie się co to innego moze być?

A co do przeciwmgłowych, jeżeli już mają być dwie.., to co może być przyczyną niedziałania jednej z nich?
mat_kot
Berbeć

Postprzez pawelus6 » 9 maja 2014, o 00:01

mat_kot napisał(a):
A co do przeciwmgłowych, jeżeli już mają być dwie.., to co może być przyczyną niedziałania jednej z nich?

Kolega wyżej napisał, że na europę tylko z lewej powinna być, wiec wątpie ze nawet w lampach nie oryginalnych (tuningowych) ktoś by stosował prawy przeciwmgielny
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
pawelus6
Gaduła

Rocznik: 0
Silnik: Dziala
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 9 maja 2014, o 12:28

mat_kot, o ile wiem niema przepisu który zabrania mieć dwie, więc jak koniecznie chcesz to sobie podłacz, pradopodobnie w wiące która biegnie od lewej do prawej lampy pod pasem tylnym niema kabla do tego , wystarczy pociągnąć od lewej lampy i będziesz miał.
pablomed
Members

Postprzez deusiwo » 9 maja 2014, o 16:56

ta wtyczka po prawej stronie pod machą może być od klaksonu (bo powinny być dwa), ale ja na zdjęciu widzę lewą strone a nie prawą :-P w związku z tym to chyba będzie kabel od silniczka regulacji świateł
deusiwo
Members

Rocznik: 95
Silnik: ADZ
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez mat_kot » 10 maja 2014, o 00:02

Faktycznie, lewa strona :lol: Sprawdziłem, regulacja nie działa, trzeba zajrzeć pod maskę i to zmienić.
A co do tamtego kabelka z bagażnika, na razie jego funkcja pozostanie tajemnicą :-D
mat_kot
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka