Nowe lampy przednie

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Nowe lampy przednie

Postprzez Liuxus » 20 maja 2011, o 14:31

Witam forumowiczów,
ostatnio miałem małą stłuczkę i potrzebne mi są nowe lampy przednie. Znalazłem na allegro zamienniki typu:
http://allegro.pl/vw-golf-iii-reflektor ... 53515.html

Mam pytanie czy ktoś miał styczność z tego typu zamiennikami? Jak z jakością?
Liuxus
Czytacz

Nowe lampy przednie

Postprzez pablomed » 20 maja 2011, o 18:05

Te akurat nawet nazwy firmy nie maja więc już kompletnie nie wiadomo. Ja mam zamiennik Depo, tez ma marne opinie, ale mam go 8 lat - jest trwały ale nie daje dobrej granicy światło-cień.
A najlepiej jednak kupic oryginalną używkę, Hella, tylko nie w ciemno na Allegro, gdzieś na szrocie lub giełdzie żeby ocenić go w ręce, czy dobry jest odbłyśnik, czy ma całe mocowania, czy szkło nie jest nadmiernie zmatowione od kamyczków. I nie wiem czy zauważyłeś że to jest lampa H1+H1, jeśli nie miałes takich tylko H4 będzie potrzebna mała przeróbka elektryki opisana na forum. I patrz jeszcze na wtyczkę starcze mają podłużną nowsze kwadratową w razie czego potrzebne przejściówki.
I na koniec - nie wiem jak innych użytkowników forum ale mnie trochę razi samica psa w profilu.
pablomed
Members

Postprzez swatu » 21 maja 2011, o 13:33

pablomed napisał(a):mnie trochę razi samica psa w profilu.
:lol:
Liuxus nie kupuj tych lamp ,bo pieniadze wyrzucisz w bloto .Nowe jest wszystko ladne ,alr to tylko pozory.lepeij tu na forum poszukaj roi uzywek a napewno sienie zawiedzeisz co do jakosci swiecenia i samego wykonania lamp.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Nowe lampy przednie

Postprzez gello1 » 21 maja 2011, o 23:44

Liuxus napisał(a):Witam forumowiczów,
ostatnio miałem małą stłuczkę i potrzebne mi są nowe lampy przednie. Znalazłem na allegro zamienniki typu:
http://allegro.pl/vw-golf-iii-reflektor ... 53515.html

Mam pytanie czy ktoś miał styczność z tego typu zamiennikami? Jak z jakością?

tak się składa ,że kolega kupił takie lampy. I tak wtyczka nakładana na żarówkę stopiła się po 3 tygodniach. A odbłyśnik wypalił się po miesiącu. reklamacja nie uwzględniona(niby ,że kolega używał żarówek "typu 100W") także lepiej szukać używanej oryginalnej.
gello1
Gaduła

Postprzez killah » 21 maja 2011, o 23:48

jeśli faktycznie używał 100W to nie ma się co dziwić. Każda lampa padnie.
killah

Postprzez gello1 » 21 maja 2011, o 23:50

killah napisał(a):jeśli faktycznie używał 100W to nie ma się co dziwić. Każda lampa padnie.
dobra sprostuje bo może napisałem niezrozumiale. Sprzedawca powiedział, ze to przez żarówki"100W" a kolega używał normalnych 55/60W.
gello1
Gaduła

Postprzez pablomed » 22 maja 2011, o 23:06

Wiem że nie wolno itd ale ani Hellom oryginalnym ani Depo 100-ki żadnej krzywdy nie uczyniły od 10 lat w moim Vento. Depo są trwałe, jak pisałem nie dają dobrej granicy światło cień tylko rozmytą i to jest ich wada.
pablomed
Members

Postprzez Gofer » 23 maja 2011, o 02:25

Ja kupiłem " zamienniki " firmy firmy TYC i nawet udało się je ustawić na przeglądzie .
Gofer
Gaduła

- - -

Powrót do Elektryka