Odpalanie 1.8 benzynka.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Odpalanie 1.8 benzynka.

Postprzez SzCzUpEr » 28 gru 2012, o 02:04

Siemanko . Zwracam się z prośbą o radę do tych co dłużej ode mnie w tym siedzą. Problem jest taki. Przeważnie golfik pali mi elegancko czasami a czasem do d**y. Gasną całkiem kontrolki a rozrusznik obraca się tylko raz i po chwili dopiero kręci. Dwa razy wymieniałem rozrusznik. Ktoś kto miał podobny problem może wie co i jak. Ktoś pomoże? Z góry dzięki za pomoc koledzy golfowicze.
SzCzUpEr
Berbeć

Odpalanie 1.8 benzynka.

Postprzez Zico63 » 28 gru 2012, o 02:15

No to chyba pierwszy podejrzany: akumulator - pożyczyć, pojeździć.
Dalsze możliwości to luźne/pognite połączenie przewodów zasilających lub masowych rozrusznika na wejściu w końcówki oczkowe.
Zico63
Members

Postprzez prezesik » 28 gru 2012, o 02:18

Mi to wygląda na słaby akumulator lub słaby przepływ prądu do rozrusznika. Proponuję odkręcić gruby przewód od rozrusznika, wyczyścić dobrze drobnym papierem ściernym powierzchnię styku przewodu do rozrusznika; odkręcić gruby przewód masowy idący z klemy do karoserii, wyczyścić papierem ściernym styk między przewodem a karoserią; przetrzeć też drobnym papierkiem ściernym klemy i trzonki akumulatora w miejscu styku. Jak to nie pomoże to polecam założenie dodatkowej masy między silnikiem a karoserią. Do przejrzenia też szczotki rozrusznika, komutator do wyczyszczenia oraz wymiana tulejek w ruaruszniku.
prezesik
Members

Postprzez pietrasiak2 » 28 gru 2012, o 10:44

Sprawdź jeszcze kostkę stacyjki :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez SzCzUpEr » 28 gru 2012, o 23:35

pietrasiak2, Kostka okej jest.
prezesik25, Akumulator nowiutki i dzięki za możliwości kolego. Sprawdzę i dam Wam odpowiedź.

[ Dodano: 2012-12-29, 19:33 ]
Dodatkowa masa pomogła. Dzięki za radę i można zamknąć temat.

Szerokości koledzy.
SzCzUpEr
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka