odsuwanie szyb z kluczyka

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez czachomaster » 11 cze 2014, o 09:51

Witam

Mam golfa mk3 1.9 tdi 90 km w wersji wyposażeniowej AVENUE (taka jest naklejka na boku samochodu)

Mam opjcę odsuwania wszyskich szyb z kluczyka i zasuwania ich.

Jednak ostanio mogę tylko odsuwać szyby z kluczyka, zasuwanie szyb, nawet jak długo przytrzymam kluczyk na zamykaniu samochodu, nie działa.

Co jest nie tak ? gdzie szukać problemu ? za co się zabrać ? bo nie wiem gdzie znajduje się jakiś sterownik i jak problem rozwiązać.

z góry dzięki za pomoc
czachomaster
Berbeć

Postprzez pablomed » 11 cze 2014, o 10:49

Ważne czy tylko ze strony kierowcy się popsuło czy z kluczyka od strony pasażera równocześnie też, oraz czy działa prawidłowo centralny zamek, czyli zamyka się po lekkim o 45 stopni ruszeniu kluczkiem, czy dopiero po pokonaniu kluczykiem oporu zamka kierowcy. Dopisz te info.
W każdym razie mikrowłącznik w zamku kierowcy do sprawdzenia , jego kable a konretnie szaro czerwony i szary, pękają zwykle w przelotce do drzwi.
pablomed
Members

Postprzez czachomaster » 11 cze 2014, o 10:55

Centralny zamek działa w 100 % prawidłowo od strony kierowcy

od strony pasażera zamek mam niedziałający już dłuższy czas, jest po prostu zabrudzony i nie używam go.

jego kable a konretnie szaro czerwony i szary, pękają zwykle w przelotce do drzwi. - w przelotce drzwi tzn w tym zwoju kabli obok zawiasów/mocowania drzwi ?
czachomaster
Berbeć

Postprzez łukasz1983 » 11 cze 2014, o 11:08

czachomaster napisał(a): w przelotce drzwi tzn w tym zwoju kabli obok zawiasów/mocowania drzwi ?
Tak
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Elektryka