Oryginalny AKUMULATOR

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Oryginalny AKUMULATOR

Postprzez ci-nek » 11 lis 2011, o 11:57

Witam, temat wielokrotnie poruszany, ale nigdzie wg mnie w miarę sensownie. Nie interesuje mnie kto z was jaki ma akumulator :zdziwko: tylko jakie montowane były fabrycznie. Czy ma ktoś z was stosowną tabelkę, albo ETKĘ? Bo znaleźć nie mogę. Wiem że aku dobiera sie do alternatora, ale wierze, ze tak samo jak z oponami, tak samo do aku musi byc jakieś zestawienie oficjalne.
ci-nek
Gaduła

Oryginalny AKUMULATOR

Postprzez k-m-r1 » 11 lis 2011, o 14:57

Aku to pojemnik na prąd
i terazzalerzy ile potrzebujesz dorozruchu czyli ile zabierzesz go i ile jestes w stanie napełnic
tak sie dobiera aku
a to zestawienie czy tabelka hmm to jest tylko sugestia bo ktos kto ma auto w wloszech nie ma takiej zimy jaka jest w norwegi a zimą dizla cieżej sie kreci

a opony? producenci zalecają takie i inne to tylko wymiary każdy zakłada co ma tak jak i bierznik dobiera sie do zapotrzebowania inne na kraje gdzie jest czesciej deszcz inne gdzie są autostrady tylko tak naprawde nasze golfy są za stare by sie bawic w takie wyliczanki

a jak chcesz do swojego aku dobrac zapraszam na strone boscha lub innych producentów aku tam wybierasz sobie wg katalogu marka model rocznik silnik itp.
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez ci-nek » 11 lis 2011, o 15:16

sorry że będę wulgarny, ale "blablabla", jak napisałem poszukuję TABELI ZESTAWIENIA MONTOWANYCH FABRYCZNIE AKUMULATORÓW (o ile taka istnieje), całą resztę wiem, skońćzyłem wydział elektryczny...

a co do opon, to się nei zgodzę, bo dla mnei np zakąłdanie 225 do golfa to czysty idiotyzm, auto tak lekkie jak golf będzie miało zbyt rozłożony nacisk, względem czego np u mnie na tym samym modelu opon ale 175 abs się nei włącza a 195 już bardzo często
ci-nek
Gaduła

Postprzez thomasg » 11 lis 2011, o 18:00

ci-nek, a jaki masz aku na wlepce ? u mnie jest 44 Ah
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Postprzez ci-nek » 11 lis 2011, o 18:10

ja mam 55mAh i nawet nei patrzyłem jaki mam alternator zeby dobrac odpowiednio z prądem (wiadomo ze alternator to silnik elektryczny), ale ja mam nieoryginalny... i nei o to mi chodzi kto ma jaki, chce po prostu zobaczyc jakie fabrycznei były kiedys dawane, to spora podpowiedź, co z tego ze wejde sobie an centre i mi polecą 52mAh a na Bosha 55mAh, po prostu mam taka potrzebę zobaczyc orybinalne zestawienia, ew etki, bo nei moge sie sam dogrzebać no.
ci-nek
Gaduła

Postprzez thomasg » 11 lis 2011, o 18:16

spisz z wlepki i obejrz, z tego co po róznych forach widziałem to zawsze były ładowane malutkie ( w sensie niewielkie) wiec i u Ciebie pokaże pewnie 44

poszukaj tu akusia

tutaj wbij dane z wlepki, część znajduje , zalezy jak czytelna jest wlepka
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Postprzez pablomed » 11 lis 2011, o 23:09

ci-nek, zajrzałem do ETKI ale niestety, są wymienione pojemności i prądy rozruchowe ale bez przypasowania do konkretnego silnika: 44/220, 61/330, 72/380, 95/450 ( pierwsza cyfra pojemność, druga prąd rozruchowy). Czyli te podane nie są identyczne jak w kodach wyposażeniowych
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka