Oświetlenie tablicy rejestracyjnej

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Rzeczkos » 11 sie 2014, o 14:55

Witam.

Robię porządek z tylną klapą, kupiłem drugą w dobrym stanie i szykuję ją do malowania bo w starej klapie ruda wyrządziła już za duże szkody żeby ją uratować.

No ale do rzeczy. Przy okazji myślałem żeby zmienić żarówki w podświetleniu na jakieś LED. Zauważyłem że ori żarówki topią klosz lampki (zarówno w starej jak i nowej klapie klosze są przypalone) I tu moje pytanie, jakie żaróweczki proponujecie, oczywiście chodzi mi o światło w kolorze białym, ale takie żeby nie oświetlało drogi 2m za samochodem :P

Ktoś ma już jakieś doświadczenie w tym temacie?
Rzeczkos
Czytacz

Postprzez Gesiu_15 » 11 sie 2014, o 15:11

Rzeczkos, ja mam W5W 4LED i jestem zadowolony :-) coś 3,50zł sztuka :-) ładnie na biało świeci i mogę ci polecić .

Obrazek

ładnie tablicę mam oświetloną , zmieniłem również na nowe lampki tablicy :-) wcześniejsze szkła były żółte , brudne , paskudne i musiałem je zmienić :-)

Obrazek
Gesiu_15
Moderator Globalny

Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Rzeczkos » 11 sie 2014, o 17:01

A nie świecą za mocno? W sensie, że w nocy oświetlają nie tylko rejestrację ale również tylny zderzak i drogę za samochodem :P
Rzeczkos
Czytacz

Postprzez Gesiu_15 » 11 sie 2014, o 17:07

Rzeczkos napisał(a):A nie świecą za mocno? W sensie, że w nocy oświetlają nie tylko rejestrację ale również tylny zderzak i drogę za samochodem :P

nie jak dla mnie bardzo dobrze świecą , po zmiany kloszy podświetlenia tablicy jest piękne białe światło :-) zawsze jak ci będzie za mocno świecić to możesz wstawić z 1 LED postojówkę ;-)
Gesiu_15
Moderator Globalny

Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Elektryka