Oświetlenie wnętrza nie gaśnie!!

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez golf3kg » 17 kwi 2011, o 11:04

Mam problem wczoraj chciałem sobie zrobić oświetlenie nóg w aucie. Owszem zrobiłem ale kabelki mi się styknęły i nie gaśnie mi oświetlenie. Podłączenie mam od lampki w suficie. Co się mogło stać?? Dodam jeszcze ze jak mam ustawienie włącznika od lampki tylko przy otweraniu drzwi to lekko tylko przygasa.
golf3kg
Czytacz

Re: Oświetlenie wnętrza nie gaśnie!!

Postprzez killah » 17 kwi 2011, o 11:29

golf3kg napisał(a):Mam problem wczoraj chciałem sobie zrobić oświetlenie nóg w aucie. Owszem zrobiłem ale kabelki mi się styknęły i nie gaśnie mi oświetlenie. Podłączenie mam od lampki w suficie. Co się mogło stać?? Dodam jeszcze ze jak mam ustawienie włącznika od lampki tylko przy otweraniu drzwi to lekko tylko przygasa.

zapewne chodzi ci o to że przy ustawieniu lampki "po otwarciu drzwi" nie gaśnie do końca?

popsułeś kondensator. Da się to naprawić tj wymienić wszystkie na płytce lapmki. Lub kupić nowa za 20 zł.
killah

Postprzez golf3kg » 17 kwi 2011, o 11:37

Właśnie tak. Musze po prostu wymienić cała tą lampkę w podsufitce ??
golf3kg
Czytacz

Postprzez killah » 17 kwi 2011, o 11:40

golf3kg napisał(a):Właśnie tak. Musze po prostu wymienić cała tą lampkę w podsufitce ??

tak. ja miałem tak samo - popsuty kondensator nie gasła. Myślałem że popsute coś w kablach ale przełożyłem lampkę od kolegi i nagle zaczęła działać.
killah

Postprzez golf3kg » 17 kwi 2011, o 11:43

ok. Dzięki za pomoc.
golf3kg
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka