otwierająca się szyba elektryczna

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez golon113 » 23 maja 2012, o 09:39

Witam. Występuję u mnie taki problem z prawą szybą. A mianowicie gdy zamykam szybę,dojdzie do końca to w tym momencie sama się otworzy na 1/4 szerokości i tak za każdym razem. By ją zamknąć tak żeby się nie otworzyła z powrotem muszę klikać przyciskiem delikatnie i po trochu. Tak się dzieję tylko z prawą szybą. Działa normalnie tylko w jak chcę ją zamknąć,sama się uchyli do 1/4. Może ktoś mi doradzić w tej kwestii????
golon113
VIP

Postprzez AdiK__ » 23 maja 2012, o 09:55

Tu kolego identyczny temat http://www.golf3.pl/topics4/samoczynne- ... t45068.htm Przypuszczam że znajdziesz odpowiedź na to pytanie ;) z reguły jest tak dlatego że prowadnice wyczuwają opór szyba się nie domyka miałem tak u siebie przesmarowałem prowadnice i działa świetnie ;)
AdiK__
Members

Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 23 maja 2012, o 23:11

golon113, szukaj o programowaniu szyb, w skrócie chodzi o to żebyś jej odłączył wtyk na jakiś czas albo aku, podłączył, potem kilka razy zamknął i otworzył do samego końca, trzymając przez sekundę - dwie przycisk po zakończeniu jej ruchu, nie pamiętam czy zapłon ma być włączony czy nie chyba bez znaczenia. Dopiero jeśli to nie wyjdzie możesz spodziewać się innego problemu.
pablomed
Members

Postprzez marcinkazimierz » 24 maja 2012, o 08:02

a ja mam tak jak w automacie zamykam to zamyka poczym opuszcza do 1/3 ale jak powoli zamykam to nie opuszcza sie?co moze byc?

[ Dodano: 2012-05-26, 14:48 ]
sprawa rozwiązana wystarczyło zamknąć powoli odłaczyc kleme i zapamietalo nowe miesce parkowania
marcinkazimierz
Gaduła

- - -

Powrót do Elektryka