Padło napięcie do pompy paliwa

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez brythan77 » 12 cze 2011, o 20:11

Witam!Posiadam mkIII 1.8 AAM z gazem.Podczas jazdy smochodem zaczelo nim szarpać tak jak przy braku paliwa i silnik zgasł.Pomim dolania paliwa silnik nie reagujeSilnik prawidłowo kręci,stycznik pompy działa .Jak nalałem paliwa bezpośrednio do gaznika to odpalił.Po podłączeniu niezależnego napięcia do pompy to śmiga.Gdzie mam szukać przyczyny?czy odrazu podstawić go do elektryka?
brythan77
Berbeć

Postprzez Zico63 » 12 cze 2011, o 20:59

Jeśli jest zapłon to pozostaje przewód do pompy paliwa (żółto-czerwony). Ale to bardzo rzadki przypadek.
Skoro jest gaz, czy aby nie zepsuł się przełącznik lub przekaźnik przełączający z benzyny na gaz? Jak jest to u Kolegi - nie wiem. Więc jeśli Kolega da rady prześledzić przebieg przewodu do pompy paliwa - to sobie poradzi.
Z tej strony:
http://translate.google.pl/translate?hl ... 26hs%3DS28
Odszuka Kolega wtyczkę M pin 2 i sprawdzi czy jest prąd. Jak jest to tylko coś na kablu "po drodze".
Zico63
Members

Postprzez pablomed » 12 cze 2011, o 23:42

chodzi o to że może być założony dodatkowy przekaźnik odcinający zasilanie pompy paliwa podczas pracy na lpg i ten układzik mógł zaszwankować (nie montują go gazownicy standardowo tylko trzeba sobie zażyczyć albo samodzielnie. ) Związek ze standardowo montowanym odcięciem zasilania w benzynę odpada - jest realizowany odcięciem wtryskiwacza nie pompy, wtryskiwacz u kolegi działa skoro pompa podpięta na krótko rozwiązuje problem. Reasumując jeśli przekaźnik pompy R6 działa prawidłowo to przerwa jet na kablach lub bezpieczniku pompy
pablomed
Members

Postprzez brythan77 » 13 cze 2011, o 20:35

witam kolegów!Sprawdziłem jak poradził kolega zico 63 i na tym pinie nie mam napięcia.Do tego kabelka mam podpięty przekaznik ale w nim też brak fazy.Jest jeszcze jedna ciekawostka.Obok skrzynki z bespolami jest jeszcze jedna-srebrna.Posiada dwie wtyczki-10-o i 8-o pinową po jej odłaczeniu rozrusznik nie kręci.Co to jest??
Canada!!!!!
brythan77
Berbeć

Postprzez Zico63 » 13 cze 2011, o 21:31

To będzie fabryczny alarm. Prawdopodobnie będą tam pęknięte ścieżki lub popuszczone luty.
Wewnątrz powinny być przekaźniki; po ich "obejściu" powinno wszystko zadziałać.
Zico63
Members

Postprzez brythan77 » 13 cze 2011, o 21:39

Oki zico63,jutro to sprawdze ale wydaje mi sie że lepiej to zrobi wykwalifikowany elektryk a nie taki lajik jak ja.Elektronika to już wyższa technologia:p.Dzięki
Canada!!!!!
brythan77
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka