Pilot do centralnego zamka

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Murel » 18 kwi 2011, o 12:14

moze jeszcze sprawdz sobie miejsce za bezpiecznikami. Delikatnie podwaz tablice bezpiecznikow i tam popatrz czasami jest tak ze tam sie chowa tego typu rzeczy bo to i ciezki dostep i blisko wszedzie do przylutowania alarmu.
Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
Murel
Czytacz

Postprzez uzbek » 1 maja 2011, o 17:58

Dzisiaj w przypływie złości na pilota rozebrałem skrzynkę bezpieczników (i padł mi akumulator - niedzielna praca w gó*no się obraca :/ ) i dobrałem się do centralki.

Otóż znalazłem tam 2 kostki. Napis na jednej głosi: "Autoalarm AMPIO, producent AUTOMATYKA CONTROL" rok 2002, odchodziła z niej normalna kostka i wiązka, druga kostka miała napis w stylu "Car security system" (dokładnie nie pamiętam) naklejka w kolorze żółtym/pomarańczowym i odchodziły od niej na środku 3 przewody a po bokach dwie 2pinowe wtyczki.

Może to rozjaśnia sprawę na tyle żebyście byli w stanie mi pomóc?

P.S. Poodpinałem te 2 kostki, dioda od alarmu zgasła i spróbowałem odpalić auto ale nie było reakcji, jakby immobiliser nadal pozostał aktywny. Jak go odłączyć? Na tym etapie frustracji jestem w stanie zgodzić się nawet na wywalenie tego immobilisera i c zamka z pilota żeby pozbyć się problemów, ale lepiej by było dopisać nowy pilot :)
uzbek
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 2 maja 2011, o 20:57

na tym etapie to śmiało mogę ci polecić nowy alarm który kupisz za stówkę założysz zmoże sam (porady sa na każdym forum) albo za drugą stówkę i masz spokój. O immo nie piszesz za dokładnie, pewnie jest dokładane, i jest to przekaźnik do którego nóżek 30 i 87 albo 87a sa podpięte końce przeciętego kabla jakiegoś ważnego obwodu np pompy paliwa, kabel ten łaczysz jak był wyjściowo i immo nie masz, auto zaczyna odpalać
pablomed
Members

Postprzez uzbek » 3 maja 2011, o 11:00

pablomed, co jeszcze mogę dodać na temat immobilisera? Jest on na pewno zespolony z alarmem, załączam schemat alarmu do wglądu.

Obrazek

Co do drugiej kostki którą znalazłem doszedłem do tego, że jest to czujnik ultradźwięków więc jest on nieistotny przy działaniu całego układu.
uzbek
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 3 maja 2011, o 12:06

No to interesuje cię kabel "blokada odjazdu". Trzeba przecięty kabel połączyć jak był
pablomed
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka