Pilot fabryczny

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Pilot fabryczny

Postprzez robzar89 » 15 cze 2010, o 18:31

Jak w temacie ale przybliżę sytuację bardziej ;-) Otóż jakiś czas temu coraz słabiej działał mi pilot trzeba było z bardzo bliska wciskać żeby drzwi się otworzyły :-x Myślę sobie pewnie bateria :zly: zaniosłem do gościa gdzie się kluczę dorabia itd. żeby mi wymienił. Wymienił potem podszedł do autka zaprogramował(kur*a nie widziałem jak a przydałoby się ;-) ) pilot i działał chociaż bez szału :kwasny: Ale przynajmniej za każdym razem :-) Wróciłem do domu i już przestał działać :evil: Może mi ktoś powiedzieć co z tym pilotem jest nie tak bo przez to nie używam go już parę dobrych miesięcy :cry:

Aha jeszcze jedno dioda na pilocie nie mruga w chyba powinna :roll:
A pilot wygląda tak jak na dole na zdjęciu PILOT

Szukałem już po różnych forach an temat tego pilota i znalazłem co zrobić żeby lampka mrugała czyli jakiś postęp jest ;-) jednak sposobów programowanie znalazłem dziesiątki i żaden nie pasuje i mam taką prośbę mógłby ktoś mi podać działający sposób :-) będę wdzięczny :-> Ewentualnie jak sprawdzić w czym tkwi problem czy z samym pilotem czy w czujnikach itd.
robzar89
Czytacz

Pilot fabryczny

Postprzez marcinkoz2910 » 17 cze 2010, o 17:55

to nie jest oryginalny alarm VW a tym bardziej pilot

w g3 nie było alarmu na pilota

musisz nauczyć centralkę tego pilota w centralce jest przycisk serwisowy (do nauki pilotów)

trzeba go w odpowiedni sposób nacisnąć a następnie nacisnąć przycisk na pilocie ale więcej szczegółów znajdziesz w sieci szukając po modelu alarmu
marcinkoz2910
Members

Postprzez robzar89 » 17 cze 2010, o 18:00

Tzn. chodzi ci o sam proces programowania :?: :niepewny:
robzar89
Czytacz

Postprzez pablomed » 17 cze 2010, o 23:43

robzar89, jeśli pilot działał ale słabo znaczy z bliska i w końcu przestał to raczej nie jest to kwestia wprogramowania, tylko coś w tym pilocie padło. Można dokupić piloty do wielu alarmów, musisz jednak znać dokładnie jaki masz.
Rozumiem że masz drugiego pilota i działa?
pablomed
Members

Postprzez robzar89 » 18 cze 2010, o 08:00

Nie ma drugiego pilota :cry: wydaję mi się z tego co czytałem na forach że to jest cobra ale jaki dokładnie model to nie wiem:oops: A może jest coś nie tak z przekaźnikami itd. Gdzie ich szukać ewentualnie :?: :-)
robzar89
Czytacz

Postprzez marbino88 » 8 cze 2012, o 15:55

Podłącze sie do tematu mam podobny problem alarm cobra7777 posiadam 3 piloty w których wymieniałem baterie piloty raczej działają bo dioda sie świeci znalazfem w sieci sposób jak je przyuczyć do centralki robiłem tą operacje kilkakrotnie na karzdym pilocie i nic alarm sie nie odezwie albo mam zdup... centralke albo żle programuje piloty ,sęk w tym że przed zmianą bateri było ok...

[ Dodano: 2012-06-08, 16:35 ]
problem zozwiązany centralka była w bagarzniku obok pomki centralnego zamka ,podłączyłem ją na nowo i zaprogramowałem pilota wszystko śmiga aż miło,po dwóch latach otwierania z kluczyka. :mrgreen:
marbino88
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka