Po otwarciu drzwi włączają się awaryjne

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez fant1984 » 6 lut 2012, o 23:57

Witam.

Problem mam taki, pomóżcie.
Wcześniej tego nie było, bo kupiłem auto z nie działającym alarmem i centralką..
Wczoraj podpiąłem aku i okazało się, że dzieje się tak, jak otworzę drzwi to wzbudzają się światła awaryjne (bez sygnału dźwiękowego) i migają jakieś 30-40sekund. (i gasną) do następnego otworzenia drzwi :)
Nie można tego wyłączyć. Pomóżcie. Nie znam się na tym i chodzi mi o to żeby jakoś wyłączyć tę "pozostałość" po alarmie, który chyba posiadał poprzedni właściciel mojego Golfa. Pozdrawiam
fant1984
Berbeć

Postprzez pablomed » 7 lut 2012, o 00:14

Musisz znależć centralkę alarmu, ma wielkość pudełka papierosów i siedzi gdzieś koło skrzynki bezpieczników lub w bagażniku w okolicy prawej lampy koło pompki zamka centralnego, no i ją wywalić.
Ale musisz mieć odrobinę wiedzy elektrycznej o tym bo centralka może mieć wmontowany immobilajzer i jeśli ją po prostu odetniesz a potem nie będziesz wiedział które kable od immobilajzera połączyć jak było fabrycznie to nie odpalisz auta. Więc może skorzystaj z pomocy elektryka, możesz przecież od razu nowy alarm założyć z pilotami to nie są drogi rzeczy, maks. 3 stówki wystarczą na alarm i robociznę
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka