podgrzewane tyłki podłączenie bezpośrednio pod aQ

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez seboljeiv » 16 gru 2010, o 23:59

mam oryginalnie w golfie instalacje i maty- wszystko jak wyszlo z fabryki, jednal maty grzeją jak by chciały a nie mogły....(czyli prawie wogle nie grzeją:)

zauważyłem że jak przyłaczy się matę bezposrednio pod akumulator to grzeje tak mocno ze nie da rady dlonią dotknąć, podłączyłem zatem jeden + z mat pod przełącznik oryginalny ale ciągle wywala bezpiecznik jak je włączam,

chciałem poproawdzic kable bezposrednio z AQ, pytanie czy to moze wogle tak byc i ma sens jesli bede włączał tylko na jakis czas i wyłączał...???
oraz jaki dac bezpiecznik koło AQ jesli 15A caly czas wywala....???
seboljeiv
Czytacz

Postprzez Furiosus » 17 gru 2010, o 08:43

Odradzam Ci podłączanie jakiegokolwiek urządzenia elektrycznego bezpośrednio pod aku bez użycia przekaźnika - jedyny wyjatek to voltomierz :-P
No chyba, że nie boisz się pożaru instalacji albo wywalania bezpieczników. Pojedź poprostu do elektryka bo coś sie posrało w instalacji skoro maty pod prądem grzeją.
Piłem w Spale. Spałem w Pile.
Furiosus
Berbeć

Postprzez seboljeiv » 18 gru 2010, o 12:59

Furiosus, a wzmacniacz audio???:P

poza tym moglbys mi nakreslic w kilku slowach co dal by w takim wypadku przekaznik i po co go sie stosuje oraz jak bym mial to podlaczyc? bo ja z elektryki to umiem lutowac podlaczac i sprawdzac napiecie:)))

probowalem bezposrednio pod AQ te maty kablem 1,5mm2 i po pierwsze strasznie sie grzał ale bardzo strasznie - po 3-4 minutach wrzątek i bezpiecznik mniejszy niz 25A odrazu paliło....

w matach jest wypalony/rozwalony termistor dlatego nie grzeja tak jak bezposrednio pod AQ, macie jakis pomys jak je moge podlaczyc bezposrednio pod ten AQ zeby te kable sie nie grzały - grubsze kable cos dadzą???? jeden fotel pobiera 20A, to wogle moze byc tak podlaczone pod AQ czy cos z tym przekaznikiem jeszcze pokombinowac?
seboljeiv
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 28 gru 2010, o 21:54

skoro wywala bezpieczniki to coś jest nie tak

na forum znajdziesz schematy w dziale porad a jak nie to ja też mam w domu to jakoś Ci je udostępnię

a co do pirackich podłączeń to ja bym się trochę wahał ale jeśli chcesz tylko podłączyć stałe zasilanie pod AKU to może być ale sterowanie lepiej zostawić tak jak powinno być czyli po zapłonie
marcinkoz2910
Members

Postprzez Zico63 » 4 sty 2011, o 14:40

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!
Na temat:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=371587
Zico63
Members

Postprzez Sivy » 4 sty 2011, o 22:36

Zico63, przeciez to temat seboljeiv'a
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Postprzez Zico63 » 5 sty 2011, o 00:10

No właśnie; Kolega seboljeiv tam też pisał i winne było nieszeregowe podłączenie. ;-)
Czyli temat w zasadzie rozwiązany.
Zico63
Members

- - -

Powrót do Elektryka