Podgrzewanie foteli

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Podgrzewanie foteli

Postprzez Colleague » 18 mar 2011, o 19:42

Witam

Swoją 3 kupiłem wraz ze skórzanymi fotelami które posiadają podgrzewanie jednak nie są one podłączone gdyż były przekładane z innego golfa i tutaj pojawia się moje pytanie czy da się je podłączyć ?? Oraz czy golf nawet bez podgrzewanych foteli miał gdzieś miejsce na ich podłączenie ??
Pozdrawiam
Laj lala golf trójka full bajera :)
Colleague
Berbeć

Podgrzewanie foteli

Postprzez marny_mk3 » 18 mar 2011, o 20:56

tak miał..
Musisz mieć wiązkę z siedzeń która idzie do skrzynki bezpieczników i wpinasz się kolorami, i do włącznika regulacji...
Pod siedzeniami powinny być przekaźniki.. I to jest całą instalacja siedzeń :-) jakieś 10min roboty ;-)
marny_mk3
Badacz tematu

Postprzez Snejk18 » 18 mar 2011, o 21:18

marny_mk3 napisał(a): jakieś 10min roboty

hehe trochę więcej, bo musisz pozdejmować plastiki i przepleść wiązkę pod wykładziną, ale reszta się zgadza.
Jeżeli masz kompletną wiązkę to jest to tylko kwestia wpięcia jej w odpowiednie miejsca w skrzynce bezpieczników.

Mi cały montaż zajął jakieś 2 godziny, ale specjalnie się nie spieszyłem.
Ogólnie najważniejsze z całej instalacji są przekaźniki i krótkie wiązki spod foteli. Je najtrudniej dostać i są chyba najdroższym elementem całej "układanki".
Snejk18
Fanatyk

Postprzez Colleague » 19 mar 2011, o 01:15

Aha no ja wiązki nie mam oraz włączników również poszukam na allegro tyle że u mnie poprzedni właściciel coś kombinował i mam podpięte jakieś 2 przewody które gdzieś idą da się to na krótko podłączyć bo mi to właśnie na takowe podłączenie wygląda ??
Laj lala golf trójka full bajera :)
Colleague
Berbeć

Postprzez marny_mk3 » 19 mar 2011, o 05:00

Colleague napisał(a):da się to na krótko podłączyć

Na twoim miejscu nie próbował bym tego podłączać na krótko, coś źle zrobisz albo jakieś zwarcie i dopiero będziesz miał siedzenia, ale nie grzane tylko płonące :-D
marny_mk3
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka