Witam.
Centralka zamka to Carprotect BX20
Od razu do sedna:
Jak podłączyć kierunki jak montuję centralkę przy pompce w bagażniku, jeżeli do lamp to jak dostać się do ich kostek w Variancie?
Do jakich kabli przy pompce podłączyć jakie z centralki żeby to działało jak trzeba?
Powiedzieli że dorzucą instrukcję montażu do golfa ale jak zwykle tylko wkurzyć się można
Z góry dzięki za pomoc, załączam schematy, używałem opcji szukaj i google, nie mogłem znaleźć schematu kostki pompki:
[ Dodano: 2011-11-10, 16:49 ]
Ok, po przeszukaniu wielu źródeł, przejrzeniu dokładnie instrukcji i wypytaniu specjalisty mam już rozwiązanie, proszę o ew. poprawienie mojego toku myślenia:
Biały kabel z centralki (+ zamknij) połączyć z szarym kablem z pompki (+ close)
Biało czarny kabel z centralki (+ otwórz) połączyć z zielonym kablem z pompki (+ open)
Kabel brązowy rozgałęzić na 2, i przez diody prostownicze (min 3A, ja mam 10A) połączyć z plusami kierunkowskazów lamp tylnych.
Czerwono czarny kabel podać do (-) siłownika otwierania klapy bagażnika. (to już mój prywatny wymysł, chcę bagażnik otwierany z pilota).
Proszę o potwierdzenie lub sprostowanie i o odpowiedź na jeszcze 2 pytania:
Jak dobrać się do kostek lamp tylnych?
Jak podać na siłownik otwierania klapy +? (skąd go wziąć)?
Ma ktoś może czytelny schemat kostki pompki centralnego (jaki kabel za co odpowiada)?