Podłaczenie klimy

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Podłaczenie klimy

Postprzez KooxPL » 26 lut 2012, o 16:07

Witam w sumie nie wiem czy to dobre miejsce n aopis mojego tematu
ale jzu porouszalem podobny temat , chodzi mi po glowie wlozenie klimy do mojego MK3 i szukam kogos kto to robil i czy warto zaczynac , i czy istniueje mozliwosc wlozenia climatronika wraz z deska od mk4 ,

pozdrawiam
KooxPL
Czytacz

Podłaczenie klimy

Postprzez pablomed » 26 lut 2012, o 23:55

KooxPL, te tematy są opisane na wielu forum golfa wystarczy wyszukiwarki użyć. Robiąc samemu w 1000-cu się zmieścisz jeśli jednak zdecydujesz się na najprostszą manualną klimę, zapewniam cię że jeśli chodzi o działanie to wystarczy
pablomed
Members

Postprzez slawek5t » 27 lut 2012, o 02:48

pablomed napisał(a):najprostszą manualną klimę, zapewniam cię że jeśli chodzi o działanie to wystarczy

Potwierdzam, osobiście używam tylko połowe "mocy" (2bieg dmuchawy) i po pewnym czasie musze wyłączyc bo aż za zimno jest. I to przy upałach na zewnątrz.
Mój golfik
slawek5t
Members

Postprzez Zico63 » 27 lut 2012, o 04:20

Tu nie jest sprawa w wydajności (kompresory są te same) lecz wygodzie użytkowania. Kosztem o wiele większych nakładów pracy, kosztów i skomplikowania systemu - zyskuje się praktyczną bezobsługowość w czasie jazdy: ustawiamy żądaną temperaturę czy kierunek i siłę nawiewu i cały dzien, ba! całą dobę nie musimy nic kręcić. W nocy grzeje, w południe schładza...
W autach służbowych to ideał, w prywatnych do krótkich dojazdów - bajer.
Mam Climatronica, wszyscy patrzą ze zdziwieniem (to w "trójkach nie było częste) lecz wystarczyłaby zupełnie manualna.
Natomiast klima jako klima to fajne rozwiązanie, także dodatkowa zaleta - brak parowania szyb.
Ale adaptacja systemu z Mk 4 to dalsze komplikacje. Już lepiej szukać dawcy, który pójdzie na złom z racji korozji powiedzmy.
Wiem, że to marzenie, ale tak najprościej.

[ Dodano: 2012-02-27, 03:28 ]
Marzenie, ale nie jest nierealne:
Oto aukcja trwająca jeszcze kilka dni, 1200zł:
http://moto.allegro.pl/kompletny-climat ... 86854.html
Zico63
Members

- - -

Powrót do Elektryka