7,4 V to mi wygląda na jakies zaśniedziałe styki w stacyjce
które łączą ale nie dokładnie. Czyli tak jak wcześniej wspominałem wymiana kostki staqcyjki. Ale skoro nie masz nigdzie napięcia ok +12 V , Jeżeli chcesz to możesz podpiąć się pod gniazdo zapalniczki, ale opczywiście musisz odizolowac przewód biegnący od stacyjki. Tylko postaraj się go może wypiąć z kostki i zaizolowac a w jego miejsce dać przewód pod zasilanie od gniazda zapalniczki (jestem wielkim przeciwnikiem rozcinania fabrycznej instalacji).
Właściwie możesz też wywalic przewód odpowiedzialny za podtrzymanie pamięci i wszystko podpiąc pod ten nowopoprowadzony od zapalniczki.
I miło by było żeby radyjko miało podrodze jakiś bezpiecznik. Bo ten od zapalniczki to jest dosyc konkretny, wydaje mi się że nawet za konkretny. Oczywiście jakbys jakiś cudem nie mial bezpiecznika przy samym radiu, to możesz sobie na tym przewodzie który dołożysz, zapiąć bezpiecznik (wiem że to logiczne, ale moze bedzie czytal ktos kto tego nie wie) koszt to pare zlotych, a radyjko pewnie kosztuje minimum 100ke