Koledzy jak w temacie mam problem z podłączeniem funkcji MFA jaką jest spalania w Golfie. Miałem już wcześniej MFA w mk3 ale zmieniałem silnik wraz z komputerem i wiązką.Wszystkie funkcje przywróciłem z powrotem brakuje mi tylko tej. Przeglądałem te foto porady i nie wiem pod który pin mam podpiąć się pod komputer w silniku AEK(porady dotyczą silnika 1.8 ABS), by to spalanie działało ale też z czym mam to połączyć w środku przy skrzynce bezpieczników. Bardzo prosiłbym kolegów o pomoc. Z góry dzięki za odpowiedzi.
aek ma w ECU 68 pinow ABU lub ABS 45 to całkiem inny silnik
matuszgt, mam schemat na którym do licznika lecą kable z pinów 5, 22, 51, który z nich obsłuży MFA nie wiem , dokładniejszego schematu nie znalazłem.
Widać, że nie będzie to taka prosta sprawa ehhe miałem właśnie wątpliwości bo te wszystkie foto porady były dla silników na jednopunktowym wtrysku. Pobawię się trochę jak się uda to dobre a jak nie najwyżej obędę się bez spalania .
[podałem numerki pinów pobaw się i może znajdziesz właściwy. Niestety na schemacie mam prosto tylko zaznaczone że z tych pinów ida kable do licznika, ale nie wiadomo czy któryś z nich był do MFA. Nie każdy sterownik ma wyjście na MFA i wówczas będziesz musiał się pogodzić z brakiem spalania.