Podłączenie spalania MFA

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Podłączenie spalania MFA

Postprzez matuszgt » 11 kwi 2011, o 15:01

Koledzy jak w temacie mam problem z podłączeniem funkcji MFA jaką jest spalania w Golfie. Miałem już wcześniej MFA w mk3 ale zmieniałem silnik wraz z komputerem i wiązką.Wszystkie funkcje przywróciłem z powrotem brakuje mi tylko tej. Przeglądałem te foto porady i nie wiem pod który pin mam podpiąć się pod komputer w silniku AEK(porady dotyczą silnika 1.8 ABS), by to spalanie działało ale też z czym mam to połączyć w środku przy skrzynce bezpieczników. Bardzo prosiłbym kolegów o pomoc. Z góry dzięki za odpowiedzi.
matuszgt
Czytacz

Podłączenie spalania MFA

Postprzez sirGrzesio » 11 kwi 2011, o 15:30

matuszgt napisał(a):pod który pin mam podpiąć się pod komputer w silniku AEK(porady dotyczą silnika 1.8 ABS)

dokładnie w ten sam pin się wpinasz. też korzystałem z tej samej porady na bazie silnika ABS a mam ABU :-P
sirGrzesio
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 15 kwi 2011, o 00:14

aek ma w ECU 68 pinow ABU lub ABS 45 to całkiem inny silnik
matuszgt, mam schemat na którym do licznika lecą kable z pinów 5, 22, 51, który z nich obsłuży MFA nie wiem , dokładniejszego schematu nie znalazłem.
pablomed
Members

Postprzez matuszgt » 15 kwi 2011, o 10:09

Widać, że nie będzie to taka prosta sprawa ehhe miałem właśnie wątpliwości bo te wszystkie foto porady były dla silników na jednopunktowym wtrysku. Pobawię się trochę jak się uda to dobre a jak nie najwyżej obędę się bez spalania .
matuszgt
Czytacz

Postprzez saladrus » 15 kwi 2011, o 20:02

saladrus
Members

Postprzez pablomed » 15 kwi 2011, o 20:23

[podałem numerki pinów pobaw się i może znajdziesz właściwy. Niestety na schemacie mam prosto tylko zaznaczone że z tych pinów ida kable do licznika, ale nie wiadomo czy któryś z nich był do MFA. Nie każdy sterownik ma wyjście na MFA i wówczas będziesz musiał się pogodzić z brakiem spalania.
pablomed
Members

- - - strony internetowe kielce

Powrót do Elektryka