podświetlene wewnątrz auta

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

podświetlenie bagażnika

Postprzez vinni_pl » 1 gru 2012, o 13:39

Siemka ;D
wszedłem w posiadanie listwy led koloru białego,
i taka myśl mi przeszła żeby nie zbyt duży odcinek wklepać sobie w bagażnik :)
tylko pytanie gdzie znajdę odpowiednie napięcie ;) czy gdybym w jakiś sposób podpiął się pod światełko od bagażnika zda to test ?: )
vinni_pl
Badacz tematu

podświetlenie bagażnika

Postprzez palio » 1 gru 2012, o 15:24

Po prostu podłącz się pod ori oświetlenie bagażnika. Wydaje mi się, że to będzie najlepsze połączenie ;-) .
palio
Administrator

Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez vinni_pl » 1 gru 2012, o 17:28

palio45 napisał(a):Po prostu podłącz się pod ori oświetlenie bagażnika. Wydaje mi się, że to będzie najlepsze połączenie ;-) .

a jakiś sposób na sprawdzenie kabli ori ? :> bo orginalne światełko ori nie działa wymieniałem żarówkę i dalej nic :) Dlatego chciałem ledy wczepić
vinni_pl
Badacz tematu

Postprzez palio » 1 gru 2012, o 17:37

Sprawdź mikrostyk w zamku bagażnika. Możliwe, że coś nie łączy. Sprawdź również bezpiecznik nr. 21 czy jest cały. Przez ten bezpiecznik idzie zasilanie do bagażnika.

Tam idą tylko dwa kabelki: od skrzynki bezpieczników i masa nic więcej.

[ Dodano: 2012-12-01, 16:42 ]
Włącznik światła bagażnika jest wbudowany do zamka w klapie. Dostęp do niego masz jak zdejmiesz wewnętrzny plastik z klapy (jeden blachowkręt). Czasami pękają przewody w miejscu przejścia z nadwozia do klapy bagażnika.
palio
Administrator

Postprzez vinni_pl » 1 gru 2012, o 19:27

Niestety, ale albo nie działa mikrostyk, albo jest pęknięty przewód, sprawdzałem kabel inną żarówką niestety ale nie zaświeciła w żaden sposób , więc jutro muszę pogrzebać przy mikrostyku i sprawdzić przewody .. gdybyś mógł mi podrzucić zdjęcie tego mikrostyku byłbym wdzięczny mega
vinni_pl
Badacz tematu

Postprzez palio » 1 gru 2012, o 19:44

Niestety ale zdjęć nie posiadam. Włącznik znajduje się w zamku klapy przyłaczony wtyczką na dwa piny. Jak zdejmiesz obudowę to na pewno znajdziesz wtyczkę. Wyjmij wtyczkę i wyczyść połączenia. Mogą być zaśniedziałe.
palio
Administrator

Postprzez lanos20 » 1 gru 2012, o 20:52

dokladnie mozesz jeszcz sprawdzic wkladajac kawalek przewofu (druta) w oba piny jak zaswieci to zalej jakims preparatem (kontakt, wd40) przedmuchaj gdzies widzislem porade ale to z rok temu jak mi nie swiecilo
lanos20
Czytacz

Postprzez vinni_pl » 2 gru 2012, o 00:27

lanos20 napisał(a):dokladnie mozesz jeszcz sprawdzic wkladajac kawalek przewofu (druta) w oba piny jak zaswieci to zalej jakims preparatem (kontakt, wd40) przedmuchaj gdzies widzislem porade ale to z rok temu jak mi nie swiecilo

robiłem właśnie takim sposobem, przerobiona lampeczka w piny ale niestety nie działa :)

[ Dodano: 2012-12-02, 15:09 ]
do zamknięcia.. masa w klapie nie łapie i światełko dlatego jest trup ;) trzeba albo sprawdzać brązowy kabelek gdzie jest przerwany, albo nowy podciągnąć ogarnę to w wolnej chwili ;)
vinni_pl
Badacz tematu

Oświetlenie Kabiny

Postprzez max2030 » 6 gru 2012, o 17:14

Witam,w moim golfie mam taki problem ze po zamknięciu drzwi i zapaleniu auta dalej jeszcze przez jakiś czas świeci mi lampka,jak się jeździ po zmroku to jest to problem,czy tak to ma być czy jest coś nie tak,mam Borę i w niej zaraz gaśnie
max2030
Berbeć

Postprzez pablomed » 6 gru 2012, o 19:22

jak długo się świeci, czy zawsze ten czas jest tak samo długi? jeśli świeci zawsze koło 10 sekund tak jak wyjściu z auta do albo do lampki nie dociera plus po zapłonie albo elektronika lampki jest uszkodzona, naprawiać się nie opłaca chociaż pobieżnie na ścieżki i kondensatory spojrzeć można
pablomed
Members

Postprzez max2030 » 7 gru 2012, o 00:51

zawsze jest tak samo długi,jak to mogę sprawdzić i jeszcze ta elektronika jest w samej lampce
max2030
Berbeć

Lampka w podsufitce - swieci

Postprzez Bradley » 19 gru 2012, o 21:05

Ostatnio mam problem z lampka w podsufitce. Jak jest cieplo wszystko dziala jak powinno. Otwieram drzwi, lampka sie zapala, przekrecam kluczyk - lampka gasnie. Ale zamkne samochod, odstoi chwile i lampka sama sie zaswieca. Przekrece kluczyk - lampka dalej sie swieci ale troche slabiej, upatruje winy w masie, ale gdzie to ustrojstwo od lampki czerpie mase?
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka