PODŚWIETLENIE NÓG

• adwokat olsztyn sprawy spadkowe
    • prawo spadkowe pomoc prawna w zakresie wszelkich spraw związanych ze spadkobraniem doradztwo oraz reprezentacja sprawach dotyczących
Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

PODŚWIETLENIE NÓG

Postprzez tomeksz5 » 12 sty 2012, o 16:42

Witam mam Golfa 1.8 w benzynie r.1993,
chciałem zamontować diody/żarówki do podświetlenie nóg - super efekt. I chciałem, żeby włączały się razem z otwarciem drzwi, tak jak lampka w podsufitce, oraz gdy np: w czasie jazdy włączę sobie tę lampkę ręcznie w podsufitce. Oraz wyłączały gdy zamknę drzwi i gdy przy włączaniu ręcznym tej lampki, wyłączę ją również ręcznie. Czyli muszę podpiąć się pod okablowanie tej lampki w podsufitce. Zapewne te jej przewody(bo po co ściągać podsufitkę) idą gdzieś do skrzynki z bezpiecznikami. Tylko nie wiem jakie to przewody więc najlepiej gdyby ktoś podał ich kolory. Jeżeli ktoś już coś takiego robił bardzo proszę o poradę jak to podpiąć, który kabelek do którego. Jednak najbardziej zależy mi na opisaniu kolorów tych przewodów, nigdzie nie mogę tego znaleźć.
tomeksz5
Berbeć

PODŚWIETLENIE NÓG

Postprzez BartheZz_3 » 12 sty 2012, o 16:45

tomeksz5 siemasz,
niestety to nie forum szpachlibry zeby takie rzeczy w aucie robic :wstyd: pachnie to wiejskim tuningiem, podswietlane skarpetki poprostu nie sa fajne i watpie szczerze mowiac zeby ktos w tym temacie Ci pomogl nawet jesli ktos by wiedzial jak to zrobic :-/
Nie raz byly auta z takim "diwajsem" i zawsze byli jechani za to wiec coz :-) powodzenia w modach :ok:
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez krystek.l » 12 sty 2012, o 17:05

No cóż powiem kolego że śmierdzi to kompletnie AGROtuningiem czyli wieśtuningiem no ale cóż jestem jak najbardziej przeciwny takiemu zabiegowi... :cisza:

ale skoro chcesz i prosisz o pomoc no to hmmm
Więc tak:
- lampka w podsufitce ma 4 wtyki szeregowo poukładane, i jak trzymasz ją w dłoni to od lewej strony patrząc, to 1 z nich jest kablem który zapala lampkę od drzwi (drugiego kabla od lewej nie tykaj), a 3 lub 4 o kolorze brązowym jest masą...
- starczy że pociągniesz dwa kabelki od tego AGROtuningowego zestawu +/- i jeden + podepniesz pod 1 wtyk (o którym wspominałem) i - wklepiesz pod masę tam....
- i będzie ci się zapalać przy otwartych drzwiach jak lampka w podsufitce...
a co do tego by z przycisku to pod jeden kabel jakiś guzikowy przycisk montujesz

I włola masz piękne podświetlenie swoich i pasażera skarpetek :super:
krystek.l

Postprzez Bradley » 12 sty 2012, o 19:12

A co? Nogami nie trafiasz do samochodu? :)
Predzej byl podlaczyl lampki w drzwiach (czerwony odbloask) bo to faktycznie cos daje.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk

Postprzez krystek.l » 12 sty 2012, o 19:17

Bradley, zgadza się kopertówki dobra sprawa, ale jak widać kolegę kręci co innego :hyhy: więc trza mu podpowiedzieć co i jak...
krystek.l

Postprzez Poldek » 12 sty 2012, o 22:30

Pany ja mam przeciez skarpetki podswietlone :p krystek co nie pamietasz? :P

Potrzebujesz kabla 2zylowego . Ja podlaczylem sie pod lampke w podsufitce nic nie sciagalem kabel pociagnelem wzdluz do slupka od strony kierowcy az do pedałow a tam listwy diodowe :P
moj-golf/czerwony-mk3-1-6-t34903.html
Mój MK3 RED! Setup na 2012!
Poldek
Fanatyk

Postprzez krystek.l » 12 sty 2012, o 22:51

Poldek, my tobie już dawno mówiliśmy że masz te cuda z nitforspidów wymontować.... ale mówiłeś że później, przemyślisz, prześpisz się i coś z tym zrobisz hehe ale ty i tak swoje hehe :hyhy:

zresztą to się ma właścicielowi podobać hehe więc mnie nic do tego... to tylko ogólne takie pogladowe zdanie :cwaniak: :D
krystek.l

Postprzez BartheZz_3 » 13 sty 2012, o 08:31

Poldek przyznales sie do zbrodni :lol:
A miales to wywalic :lol:
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez strzeliniasty » 13 sty 2012, o 10:01

strzeliniasty
Members

Postprzez patryk28091991 » 14 sty 2012, o 00:18

Ja mam u siebie zrobione podświetlenie podłogi z listwy led smd , listwa zamontowana wewnątrz progu ... w moim temacie jest pokazane jak to zrobiłem i jak to wygląda ...
patryk28091991
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez darkpl » 14 sty 2012, o 03:25

no nie wiem czy to dobry pomysł z tymi smd liswami po pierwsze moga sie odkleić po drugie czesto tam gdzie sie lutuje po pewnym czasie puszcza a jak wiadomo sopwoduje to zwarcie trzeba wzionść pod uwage ze samochód to nie jest powieszchnia nie ruchoma wietrznie się trzęsie a miejscami np.w obrebie chodniczków,drzwi występuje woda

dodam ze mam za sobą podswietlenie chodników na przodzie i swiatełka ostrzegawcze w drzwiach nawet ładnie wygląda :-)
darkpl
Berbeć

Postprzez Daniel1886 » 14 sty 2012, o 15:16

Co do podswietlania podlogi to moge jedynie powiedziec co ja o tym sądzę, NIE podoba mi sie to.
poruszyliście ciekawą kwestię kopertówek(ma ktos coś takiego u siebie?)
Daniel1886
Czytacz

Następna strona

- - - http://zord.info.pl/motoryzacja/nowe,opony,wulkanizacjarymanow,wizytowka,info,pl,s,15213/

Powrót do Elektryka