Problem po wymianie cewki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez bartsor » 25 lut 2012, o 13:54

Witam,

Właśnie wymieniłem padniętą cewke zaplonową i pojawił się problem. Silnik wprawdzie odpala z trudem (jak go przycisne z gazem) ale pracuje tylko na 3 gary, któryś zdechł... Przed wymianą cewki zajrzałem jeszcze pod kopułkę aparatu zapłonowego czy palec rozdzielacza jest ok. Był ok. Poskładałem tak jak ma być, wymieniłem tą cewkę. Za pierwszym razem nie chciał chwycić ale się kapłem po złożeniu kopułki zapomniałem zapiąć jakiejś wtyczki z boku aparatu. Podpiąłem i jeszcze wykręciłem i wysuszyłem świece bo je zalałem przy pierwszych próbach odpalenia. Po tym wszystkim jak pisałem chwycił ale chodzi na 3 garnki. Pomoże ktoś?

[ Dodano: 2012-02-25, 13:55 ]
Już wiem że nie pali garnek nr 3 (licząc od lewej czyli od filtra powietrza) bo świeca po wykręceniu mokra a świeca w garnku nr 4 też wilgotna... Cholera, problem będzie w aparacie zapłonowym? Kable mają niecałe 10 tyś więc je wykluczam...
bartsor
Berbeć

Postprzez trojeczkaGT » 25 lut 2012, o 15:34

musisz sprawdzic czy w ogole jest iskra na kazdej swiecy
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 25 lut 2012, o 16:15

bartsor, robiłeś coś więcej? Pytam bo wtyczki czujnika halla nie trzeba odpinac do zagladanie pod kopułkę. Czyli czy nie ma mozliwości że pomyliłes kolejność kabli zapłonowych np 3 z 4 albo w złej pozycji jest włożony cały aparat?
pablomed
Members

Postprzez bartsor » 25 lut 2012, o 16:43

Dobra, sprawy nie było. Gamoń ze mnie do kwadratu, pomyliłem kable na aparacie 3 z 4...:D A dałbym sobie łeb uciąć że składałem tak jak było. I bym teraz łba nie miał...:D Hula Golfiszcz aż miło.

Temat do zamknięcia.
bartsor
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka