problem z abs

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

problem z abs

Postprzez Moto » 19 lip 2011, o 23:51

Witam,
mam problem, kiedyś znaczy tak jakby w tamtym roku raz na jakiś czas zapalał mi sie abs znaczy kontrolka, od tygodnia staje sie to normą. Wsiadam, przekręcam kluczyk, czekam aż wszystko pogaśnie a gaśnie po kolei i dopiero odpalam, czasami słysze takie psyt albo czuje w pedale hamulca i normalnie nic sie nie zapala, po jakiejś chwili zapala sie ta nieznośna kontrolka, czy wystarczy coś przeczyścić czy to grubsza sprawa prosze o rade, jutro ma padać więc sprawdze czy ten abs w ogóle działa....w zime działał :D z góry dzieki za porady
ja jeszcze musze pojechać...yyy...tam :)

http://www.golf3.pl/topics2/golfik-by-m ... htm#303922
Moto
Badacz tematu

problem z abs

Postprzez Snejk18 » 20 lip 2011, o 01:23

Pierwsze co trzeba zrobić, to podpiąć komputer i sczytać błędy. Po nich można dojść. Bez tego to raczej jak wróżenie z fusów :p

Jedyne co Ci mogę poradzić "na sucho", to sprawdzenie czy któryś czujnik nie wysunął się z koszyczka przy kole albo czy któraś wtyczka się nie wypięła lub czy nie przetarł się któryś przewód od czujnika.
Snejk18
Fanatyk

Postprzez Moto » 20 lip 2011, o 08:51

ale tu właśnie o to chodzi że jeszcze dobrze nie znam auta i nie wiem zabardzo gdzie co jest....ale jade dziś wymienić półoske to może mi coś znajomy mechanik podpowie....bede informować w każdym razie jak ktoś ma jakiś pomysł to piszcie :)
ps. jak zobaczyłam żółty nick myślałam że znów coś z moim tematem nie tak :P pozdrawiam :P
ja jeszcze musze pojechać...yyy...tam :)

http://www.golf3.pl/topics2/golfik-by-m ... htm#303922
Moto
Badacz tematu

Postprzez k-m-r1 » 20 lip 2011, o 12:44

zdejmiesz koło to w górnej czesci bedzie taka kostka z 2 przewodami a przy niej tarcza z dziurkami
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Elektryka