jeśli chodzi o drzwi to problem leży raczej w przerwanym kablu biało-czerwonym (odpowiadający za stałego +) -zdejmij boczek i sprawdź czy w miejscu gdzie biało-czerwony się rozdziela na 2(rygiel + zamek) nie jest już przerwany. na początek radzę zdjąć tą gumę co jest po otworzeniu drzwi widoczna i w której siedzą kable. połączyć się kabelkiem z żaróweczką do biało-czerwonego (tylko czasem nie przerywaj kabla:P do pina się podepnij) a masę szukać w jakiejś śrubce albo innym kabelku. Jak będzie +12v na biało-czerwonym to trzeba będzie zdjąć boczek i zrobić to co mówiłem
ja bym obstawiał że centralka będzie się znajdować za pompą centralki bo widziałem na zdjęciu które hanss wrzucał że ona zbyt długiego kabelka to nie miała. mowa oczywiście o centralce dedykowanej do mk3. Jeśli centralka jest z allegro to może być wszędzie
tzn albo gdzieś koło kiery albo za pompą. Pompa znajduje się w bagażniku. Jak otwierasz do drzwi to po prawej stronie pod lampą jest taki styropian czarny opasany gumą. tam jest pompa
co do możliwej przyczyny że świecą się tylko kierunki sprawdziłbym czy z centralki idzie + na kabel zielony oraz szary (odpowiednio otwieranie / zamykanie)
możliwe przyczyny:
zepsuta central
zaśniedziałe styki
przerwane kable