problem z centralnym :/

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez gaceq » 20 cze 2012, o 12:36

Ostatnio nawala mi centralny, nie wiem w czym tkwi problem. Niejednokrotnie autko nie chce się zamknąć. Po prostu przekręcam tylko zamek kierowcy bez reakcji innych drzwi :/
Jeżeli zamknę ręcznie po powrocie z pracy wszystkie się otwierają z centralny pompka pracuje, tak jakby któreś się nie otworzyły :/

help me :/
gaceq
Badacz tematu

Postprzez Bonix » 20 cze 2012, o 12:55

Patrzyłeś czy wszystkie rurki są szczelne ? Najczęściej pękają w przelotkach drzwi.
Bonix
Badacz tematu

Postprzez gaceq » 21 cze 2012, o 11:27

Znalazłem winowajcę :)
A teraz mam drugą sprawę. Mam autoalarm który działa z centralnym, jednak ok roku miałem go wyłączony.Dziś go włączyłem i po naciśnięciu pilota w alarmie pod maską klika, ale centralny nawet nie drgnie :/ Gdzie szukać winowajcy ?

Macie może opis pinów w kości łączącej drzwi z kabiną ? Jedna końcówka się ułamała i nie wiem za co odpowiadała :/
gaceq
Badacz tematu

Postprzez Bonix » 21 cze 2012, o 13:11

I co było przyczyną ? :-) A może twój alarm nie ma funkcji sterowania zamkiem centralnym ? Chyba że kiedyś działał i został odłączony ?
Bonix
Badacz tematu

Postprzez gaceq » 22 cze 2012, o 23:27

Rurka w drzwiach kierowcy nie działała jak powinna.

Nie zmienia to faktu że nieraz brak reakcji na przekręcanie kluczykiem. Dziś np centralny otworzył drzwi, ale po dojechaniu do domu, zamknąć ich nie chciał :/ Pompka coś nawala ??

Alarm działał razem z centralnym jednak, rok temu wyłączyłem go z braku potrzeby. Teraz jednak chciałbym aby działało wszystko jak należy i działać nie chce :/
gaceq
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka