Problem z centralnym zamkiem golf 3 1.9gtd

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez dziadziavw » 11 lut 2012, o 09:30

Witam wszystkich.
Mam problem z centralnym zamkiem. Zamek jest fabryczny pneumatyczny. Teraz podłączyłem tak : do zamka od strony kierowcy wpięta szeroka wtyka, wypięta wąska i wężyk i zamyka.
Problem pojawia się gdy podepnę wtyczkę wąską jest sygnał zamykania ale zamek nie zamyka nie daje impulsu chyba, wężyk nadal wypięty ale czy zamykam czy otwieram z wężyka dmucha powietrze. Natomiast gdy podepnę wężyk ( wtyczka wąska wpięta czy wypięta) nie mogę przekręcić kluczyka w kierunku zamykania. Zamek chodzi lekko gdy odłączę wężyk zamyka i otwiera a gdy podepnę to przy otwieraniu napełni membranę siłownika, chcąc zamknąć powietrze to nie zejdzie i nie przełamie kluczykiem zamka. Dodam że przy wpiętej szerokiej wtyczce a odpiętej wąskiej na wężyku przy otwieraniu dmucha powietrze a przy zamykaniu zasysa ale lekko. Co może być przyczyną tego że nie schodzi to powietrze ( jeśli tak ma robić) z siłownika i nie mogę kluczyka przekręcić. Sprawdzałem inne pompki jedna od golfa 3 ale bez zmian ( nie wiem czy w pełni sprawna) a druga od passata przejściówki ale też nic ( może model nie ten)

Z góry dziękuję za pomoc.
dziadziavw
Berbeć

Postprzez pablomed » 11 lut 2012, o 18:35

Napisz co się wogóle działo jako wszystko było podpięte i jak wygląda sprawa od strony pasażera. I co znaczy że sygnał jest a zamykanie nie działa, rozumiem że stycznik w zamku (wąska wtyczka) podaje plusa na kabel szary ale to nie uruchamia pomki tak jest? To sprawdź czy ten plus dociera do samej pomki ten sam szary kabel, jśli dociera a mopka milczy to jest zepsuta, jesli nie dociera to jest przerwa na łączach, pewnie w gumie do dzrwi. popraw mnie jeśli źle zrozumiałem i pisz zawsze na wstępie na czym wyjściowo polegała usterka, bocząłes opisywać już w sytuacji kiedy coś tam odpinałes i podpinałeś.
pablomed
Members

Postprzez dziadziavw » 12 lut 2012, o 14:02

Wybacz pisze pierwszy raz :-D
Gdy jest wszystko podpięte nie przekręcę kluczyka jest opór. Co do wtyczki i sygnału chodzi mi o to że brzęczek słychać i pompka działa i w stronę zamykania i otwierania (dmucha powietrze)ale nie zamyka ani nie otwiera nawet jak długo trzymam kluczyk w pozycji czy to zamykania czy otwierania. Nie jestem pewien w stu procentach ale o ile dobrze pamiętam też nie zamykało.

[ Dodano: 2012-02-12, 13:05 ]
To ostatnie zdanie dotyczy strony pasażera
dziadziavw
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka