Witam wszystkich.
Mam problem z centralnym zamkiem. Zamek jest fabryczny pneumatyczny. Teraz podłączyłem tak : do zamka od strony kierowcy wpięta szeroka wtyka, wypięta wąska i wężyk i zamyka.
Problem pojawia się gdy podepnę wtyczkę wąską jest sygnał zamykania ale zamek nie zamyka nie daje impulsu chyba, wężyk nadal wypięty ale czy zamykam czy otwieram z wężyka dmucha powietrze. Natomiast gdy podepnę wężyk ( wtyczka wąska wpięta czy wypięta) nie mogę przekręcić kluczyka w kierunku zamykania. Zamek chodzi lekko gdy odłączę wężyk zamyka i otwiera a gdy podepnę to przy otwieraniu napełni membranę siłownika, chcąc zamknąć powietrze to nie zejdzie i nie przełamie kluczykiem zamka. Dodam że przy wpiętej szerokiej wtyczce a odpiętej wąskiej na wężyku przy otwieraniu dmucha powietrze a przy zamykaniu zasysa ale lekko. Co może być przyczyną tego że nie schodzi to powietrze ( jeśli tak ma robić) z siłownika i nie mogę kluczyka przekręcić. Sprawdzałem inne pompki jedna od golfa 3 ale bez zmian ( nie wiem czy w pełni sprawna) a druga od passata przejściówki ale też nic ( może model nie ten)
Z góry dziękuję za pomoc.