Problem z centralnym zamkiem i alarmem.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez cypis290 » 12 mar 2011, o 21:58

Mam problem z centralką. Podczas zamykania auta z pilota (oraz otwierania) migają kierunkowskazy tylko z lewej strony auta, poza tym nie działa alarm. Gdzie zacząć szukać przyczyny takiego stanu rzeczy?
cypis290
Berbeć

Postprzez Zico63 » 14 mar 2011, o 00:20

Golfy 3 nie miały zdalnego zamykania, było to dokładane w serwisach lub później u elektryków.
Mało komu więc chce się lutować czy podpinać na złącza konektorowe przewody do sygnalizacji kierunkowskazami; najczęściej jest to na tych wrednych, niebieskich szybkozłączkach - "napinanych" na przewód bez jego rozcinania. Na polskich dziurach to połączenie szybciej lub później zawodzi i tego własnie (czyli tych złączek) szukałbym najpierw. Oczywiście zacząć od rejonu lamp tylnych gdy sterownik jest przy pompce - lub od progu kierowcy gdy jest przy skrzynce bezpieczników.
Najlepiej po kablach od sterownika aż do takich złączek i tam sprawdzić.
Zico63
Members

Postprzez cypis290 » 15 mar 2011, o 20:16

Zico63, powiedz mi jeszcze co to za kabelki koloru zielonego i czerwono czarnego są w prawych drzwiach kierowcy ( mnie są odcięte)?
cypis290
Berbeć

Postprzez Zico63 » 15 mar 2011, o 20:41

Czerwono-czarny stały plus (silniczek szyb lub zasilanie włącznika zamka) a zielony to sygnał "Otwórz" z zamka. Piszę "zamka" a chodzi o mikroprzełącznik sterowany kluczykiem/guziczkiem.
Zico63
Members

- - -

Powrót do Elektryka