problem z centralnym zamkiem POMOCY!!!

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez trolu8 » 6 wrz 2011, o 12:24

Witam mój problem wygląda taki że centralka nie otwiera ani nie zamyka drzwi!tylko kluczykiem albo ręcznie zamkne!juz nie mówie o tym że bagaznik i klapka od wlewu paliwa są do teraz pozamykane:(i jak tu zatankuje;/...doradzi ktoś??bo już mam rezerwe;/i daleko nie pojeżdże:(
trolu8
Berbeć

Postprzez killah » 6 wrz 2011, o 12:56

siema.

zainteresuj się tym tematem.

http://www.golf3.pl/topics4/problem-z-c ... t35789.htm

Obrazek

najprawdopodobniej przerwały się kabelki doprowadzające stały + do drzwi i przez to możesz zamknąć tylko tą stronę w której wkładasz kluczyk.

Wyżej jest fota kostki przy pompie centralnego zamka. Pompa znajduje się pod prawą lampą z tyłu bagażnika. Pierwszy test jaki musisz wykonać to zewrzeć pin numer 1 z kablem który wchodzi do 10. Wymusisz w ten sposób na pompie by otworzyła wszystkie zamki. Jeśli nie będzie reakcji to sprawdź jeszcze czy na pinie 1 jest +12 v. Jeśli jest +12v a po zwarciu 1 z 10 nie ma reakcji to pompa padła.

Żeby dostać się do bagażnika musisz odchylić kanapę i wsadzić palca w zamek od tyłu. Jest tam taki bolec który jak naciśniesz to otworzy klapę. Nie działa ci wgl zamek tylnej klapy że nie możesz się tam dostać? Nieważne.

Żeby ręcznie otworzyć klapkę wlewu paliwa to musisz mieć otwarty bagażnik. Potem po prawo wymacasz ten bolec i pociągniesz go do tyłu otwierając klapkę. Nie opisałem dokładnie ale to jest tak intuicyjne że nie trzeba dokładnie opisywać.
killah

Postprzez trolu8 » 6 wrz 2011, o 13:08

bagaznik tylko kluczykiem nie umiem otworzyc pewnie problem z zamkiem ale na centralny normalnie sie otwiera!!dzieki za wielką pomoc i szczegołowe doradzenie! biore sie do pracy i jak cos to napisze!!
trolu8
Berbeć

Postprzez killah » 6 wrz 2011, o 13:18

trolu8 napisał(a):bagaznik tylko kluczykiem nie umiem otworzyc pewnie problem z zamkiem ale na centralny normalnie sie otwiera!!dzieki za wielką pomoc i szczegołowe doradzenie! biore sie do pracy i jak cos to napisze!!

pewnie zamek tak zasyfiony w tylnej klapie że już się nie przekręca. Naprawa to godzina roboty.

Trzeba wyjąć bębenek i przeczyścić wszystkie zapadki a potem nasmarować. Jak coś to napiszę ci jak ale na forum było opisywane.
killah

Postprzez trolu8 » 6 wrz 2011, o 13:27

być moę więc zrobie tez i to tak jak napisałeś:))

[ Dodano: 2011-09-07, 11:22 ]
witam!zwarłęm te dwa piny i pompka zero reakcji!więc chyba raczej padła;/...a opisz szczegółowo jak otworzyć ręcznie tą klapke wlewu paliwa bo bagażnik już mam otwarty a z klapką sie męcze;/
trolu8
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka