Problem z centralnym zamkiem.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez edku » 28 lis 2011, o 17:16

Witam,
Posiadam Golfa III 1.9 TDI 1Z w trzech drzwiach.
Mój problem jest następujący od pewnego czasu rozładowywał mi się notorycznie akumulator.
Pierwsze co zrobiłem zmierzyłem pobór prądu na postoju wyszło mi przy otwartym samochodzie 0,33 Ampera czyli 330 Miliamper, kiedy zamknę samochód miernik pokazuje 0,07 czyli 70 Miliamper. Zaznaczam że wszystkie lampki pogaszone. Moim zdaniem coś za dużo pożera. Po wnikliwej diagnozie padło na pompkę centralnego zamka po odłączeniu jej pobór spada do zera. Dodam że cały układ działa wszystko otwiera się i zamyka. Czy to może być wina pompki ??
edku
Berbeć

Postprzez pablomed » 1 gru 2011, o 09:59

Postój chwlę przy aucie jak zamkniesz i słuchaj czy pomka nie włącza się co chwilę cyklicznie. jeśli tak - nieszczelne sa wezyki od niej do zamków, albo uszkodzona elektronika pomki, albo jakiś błąd w podłączeniu dodatkowego sterownika czy alarmu na pilota co powoduje że sie uruchamia. Jesli pomka się włącza jak napisałem, nie odłączaj jej wtyczki tylko wezyk, zaślep króciec w pompce. Jeśli przestanie się włączać winne sa wężyki, jeśli nie przstanie - problem jest elektryczny
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka