Problem z centralnym zamkiem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez golf3kg » 5 lut 2012, o 14:47

Problem polega na tym ze z pilota auto otworze a zamknąć już nie. Kierunki swiecą ale drzwi się nie zamykaja. Kluczykiem wszystko działa otwiera i zamyka. Słyszałem że są jakieś bezpieczniki w sterowniku centralki. Ale nie wiem gdzie ona jest koło skrzynki bezpieczników nigdzie nie widze z tyłu w bagażniku koło lampy jest tylko pompka.
golf3kg
Czytacz

Postprzez Zico63 » 5 lut 2012, o 16:17

Żaden Golf 3 nie miał fabrycznie zdalnego sterowania zamka, więc ten sterownik ktoś dołożył; gdzie - to już musi Kolega sam znaleźć, najczęściej właśnie przy pompce z tyłu (może głębiej?) oraz przy lub za skrzynką bezpieczników.
Nie tyle tu chodzi o bezpieczniki, bo bezpiecznik sterownika (bywa jeden) jest sprawny, skoro częściowo działa. Tam są przekaźniki i ten na zamykanie może niedziałać. Albo odpiął się przewód zamykania, jeśli to ktoś łączył "na owijkę".
Zico63
Members

Postprzez Daniel1886 » 5 lut 2012, o 17:08

ja kiedyś nawt w drzwiach znalazlem :-)
prawda jest jak d..pa - każdy ma swoją
Daniel1886
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 5 lut 2012, o 17:49

U mnie centralkę alarmu podłączyli bezpośrednio do Akumulatora i minus się oberwał i identyczny problem miałem tak jak opisałeś podłączyłem i po problemie było . i też naszukałem się sterownika i podłączeń :ok: :ok:
pietrasiak2
Members

- - -

Powrót do Elektryka