Problem z centralnym zamkiem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Farmi93 » 10 kwi 2012, o 20:34

Witam wszystkich.
Golfik mk 3 td aaz z 95 roku.
Moze opisze wszystko od poczatku.

Jakis czas temu nagle przestal mi dzialac centralny zamek. czyli kazde drzwi musialem otwierac osobno z klucza. a pilocikiem nic nie ruszalo.
Jako, ze dziwnie mi halasowala pompka od centralnego (ta w bagazniku) to pojechalem na szrot w celu kupienia drugiej uzywki, po jej wymianie wszystko cacy "ALE" :D Nie otwieral sie w ogole bagaznik. jako, ze nigdy nie uzywalem kluczyka do otwarcia bagaznika, gdyz mialem otwieranie z pilota to zamek zardzewial i nie chodzil. nalalem tam wd 40 w koncu zaczal ruszac z kluczyka. no ale coz, z pilota dalej nic.
wymienilem rowniez zamek od tylnej klapy i zaczelo wszystko dzialac (kupilem zamiennik za 35zl) jednak wszystko podzialalo z tydzien i moj problem wrocil. Czyli nie moge w ogole otworzyc tylnej klapy. Mial ktos podobny problem? moze kupiony zamek to jakis szajs i musze kupic lepszy? z wyzszej polki. czy mozliwe, ze zamek zostaje uszkodzony przez silownik?? Prosze o pomoc, z góry dziekuje. :)
Farmi93
Czytacz

Postprzez trojeczkaGT » 10 kwi 2012, o 20:51

wez zobacz moze silowniki za mocno domykaja i potem nie maja sily otworzyc moze zwykla regulacja tych silownikow pomoze ??

ja tak musialem wyczuc bo otworzyc otwieralo ale zamknac nie mial sily bo ruch za krotki
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez krysek0309 » 10 kwi 2012, o 21:00

masz ten sam problem co ja ale ja dam rade otworzyć z kluczyka po paru próbach krecenia kluczykiem w prawo w lewo, mianowicie problem tkwi w takim (cięgieńku) co jest przy zamku , to cięgno jest sterowane z pomocą centralnego zamka przez krańcówke, pewnie coś sie ułamało tak przy tsej krańcówce i tym cięgnie, ściągnij tą osłone przy klapie i oblukaj dobrze teen całt mechanizm
krysek0309
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka