Problem z centralnym zamkiem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez sbn1985 » 20 lip 2012, o 15:30

Witam, Golfa mam 2 lata i 1wszy raz mi się coś takiego zdarzyło, otóż padł mi akumulator (kupiony pół roku temu) i nie mogłem otworzyć auta pilotem, a klucz nie chce wejść do końca w zamek, wiec ani pilotem ani kluczem heh, musiałem podpiąć kable pod inny akumulator i rozrusznik od spodu żebym mógł otworzyć drzwi, no i naładowałem akumulator na maksa, zamontowałem go spowrotem, wszystko ładnie cacy, następnego dnia rano znów to samo, nie moglem otworzyć zamka z pilota, kierunkowskazy migają a zamki w miejscu stoją... co może być przyczyna?
sbn1985
Berbeć

Re: Problem z centralnym zamkiem

Postprzez killah » 21 lip 2012, o 18:25

sbn1985 napisał(a):Witam, Golfa mam 2 lata i 1wszy raz mi się coś takiego zdarzyło, otóż padł mi akumulator (kupiony pół roku temu) i nie mogłem otworzyć auta pilotem, a klucz nie chce wejść do końca w zamek, wiec ani pilotem ani kluczem heh, musiałem podpiąć kable pod inny akumulator i rozrusznik od spodu żebym mógł otworzyć drzwi, no i naładowałem akumulator na maksa, zamontowałem go spowrotem, wszystko ładnie cacy, następnego dnia rano znów to samo, nie moglem otworzyć zamka z pilota, kierunkowskazy migają a zamki w miejscu stoją... co może być przyczyna?

może pompa padła

trzeba sprawdzić na krótki zwierając kable biało-czerwony z siwym oraz z zielonym kablem. To spowoduje zamykanie i otwieranie. Jak zadziała tak to sprawna.
killah

Postprzez golfiaz1 » 21 lip 2012, o 18:51

a ja mam pytanie odnośnie pomoki od centralnego,jag zamykam,albo otwieram długo słychac pompke,tzn,kręci tak ze 30 sekund a potem jakby zamknie i cisza,przu otwieraniu jest tak samo,co to może być?
golfiaz1
Czytacz

Postprzez killah » 21 lip 2012, o 19:08

golfiaz1 napisał(a):a ja mam pytanie odnośnie pomoki od centralnego,jag zamykam,albo otwieram długo słychac pompke,tzn,kręci tak ze 30 sekund a potem jakby zamknie i cisza,przu otwieraniu jest tak samo,co to może być?

przerwany przewód od powietrza. nieszczelność pewnie w przelotce w drzwiach.
killah

Postprzez golfiaz1 » 21 lip 2012, o 19:47

a mozna to jakos uszczelnic,i jak można to sprawdzić gdzie jest nie szczelność,czy jest na to jakis sposób?
golfiaz1
Czytacz

Postprzez killah » 21 lip 2012, o 20:34

golfiaz1 napisał(a):a mozna to jakos uszczelnic,i jak można to sprawdzić gdzie jest nie szczelność,czy jest na to jakis sposób?

już dawno byś sprawdził czy masz dziurę w przelotce ale łatwiej napisać post. Raczej nie usłyszysz tego chociaż może będzie szansa że będzie syczeć ale wg mnie pompa zagłuszy.

95% szansa że w przelotce drzwi poszedł przewód.
killah

Postprzez golfiaz1 » 22 lip 2012, o 07:37

przysłuchałem się i słychac jak syczy,a jak to mozna naprawic?
golfiaz1
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 22 lip 2012, o 07:47

Są łączniki gumowe na węże np . takie jak przy spryskiwaczach i centralnym to powinno załatwić sprawę .Przecinasz i zakładasz łącznik . Ewentualnie wymiana wężyka można dokupić na metry :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez killah » 22 lip 2012, o 12:35

pietrasiak2 napisał(a):Są łączniki gumowe na węże np . takie jak przy spryskiwaczach i centralnym to powinno załatwić sprawę .Przecinasz i zakładasz łącznik . Ewentualnie wymiana wężyka można dokupić na metry :-) :-) :-)

dokładnie. Z tym że wymiana wężyka to rozcinanie całej wiązki w drzwiach.
killah

Postprzez golfiaz1 » 22 lip 2012, o 15:09

dziękuje za sugestie usterka usunieta,wężyk tylko był wuciągnięty z łączenia,włożyłem i po sprawie. :-)
golfiaz1
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka