Problem z cewką zapłonową każda sie pali.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez izio1@wp.pl » 25 paź 2012, o 21:01

Witam.
miałem ten sam problem w swoim golfie 1.8 abs ...cewka strasznie się grzała i palił jedną za drugą...winny był czerwony kabelek wychodzący z komputera (poprostu sparciał i przerwał się,między innymi dlatego też nie mogłem podłączyć auta pod kompa(nie widział sterownika silnika)).... po dosztukowaniu nowego przewodu i zaizolowaniu wszystko wróciło do normy.
cewka się nie przegrzewa i spokojnie mogę samochód podłączyć pod vaga
izio1@wp.pl
Berbeć

Postprzez Przemek199523 » 28 paź 2012, o 21:26

izio1@wp.pl napisał(a):winny był czerwony kabelek wychodzący z komputera (poprostu sparciał i przerwał się
Sprawdziłem faktycznie czerwony kabel jest sparciały i przrwany dosztukuje go zaizoluje i zobaczymy czy to rozwiąże mój problem z palącą się cewką mam nadzieje że tak :-D

[ Dodano: 2012-10-29, 12:08 ]
izio1@wp.pl, jeszcze mam jedno pytanie do ciebie.
Ile miałeś tych czerwonych kabli bo ja mam aż 3 i teraz nie weim czy je złączać wszystkie razem ?
Bo w sumie to tam nie ma żadnych innych kabli bo tylko są te 3 i wyglądały tak jakby one były razem podłączene ale wole zapytać i isę upewnić ;)

[ Dodano: 2012-10-31, 20:09 ]
Panowie kable polutowane , masa zrobiona silnik odpala tak jak powinien :)
Tylko jest jeszcze jedno małe ale..
Mianowicie silnik kręci się na bęzynie tak jak powinien i jeździ też tak jak powinien tylko gdy stoi na biegu jałowym to spada do 900 obrotów i bardzo budą trzęsie wcześniej przed awarią się tak nie zachowywał czy to normalne ?
Przemek199523
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka