Problem z elektryka szyby od strony pasażera

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Grochu89 » 15 mar 2014, o 12:43

Witam,
mam problem ze sterowaniem el. szybą z pozycji pasażera. Od strony kierowcy mogę ją opuszczać i podnosić, domykanie szyb też ją zamyka. Wcześniej od strony pasażera miałem uszkodzony przełącznik który mógł tylko zamykać (bo brakowało z jednej strony blaszki) i przez jakiś czas nie działał, później działał, i teraz znowu nie działa. Zmieniłem przełącznik na sprawny, sprawdzony i nie otwiera. Lampka w przełączniku świeci i prąd dochodzi.
Macie jakieś pomysły dlaczego to może nie działać?
Grochu89
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 17 mar 2014, o 15:42

skoro jest zasilanie i przełącznik 100% sprawny to pozostaje sterownik silnika
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez pablomed » 18 mar 2014, o 00:59

Musisz się upewnić czy włącznik szyby podaje napięcie lub masę (jedno otwiera drugie zamyka) kablem zielono białym. Kabel ten idzie ze styku nr 5 włącznika do styku nr 3 modułu szyby pasażera.
W każdym razie tego typu awaria modułu byłaby bardzo rzadka, raczej coś z włącznikiem lub jego zasilaniem
pablomed
Members

Postprzez carrie86 » 20 mar 2014, o 08:59

U mnie od strony pasażera też mam problem z zamykaniem szyby. Jak chcesz zamknąć to dopiero wariuje pojedzie trochę do góry i znów na dół i dopiero tak po 8 razach się zamknie. wie może ktoś gdzie tkwi przyczyna?
carrie86
Czytacz

Postprzez Grochu89 » 20 mar 2014, o 20:03

Zielono biały daje napięcie. Gdzie w golfie jest ten moduł? dzisiaj troche kopalem ale nie mogłem znaleźć;/ Które styki musze zewrzeć żeby opuścić szybe? chce na 100% wyeliminować przełącznik
Grochu89
Berbeć

Postprzez pablomed » 21 mar 2014, o 00:35

moduł jest przy kazdym silniku
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka