problem z gniazdem zapalniczki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez maximus_spi » 10 lut 2013, o 20:11

Jako że wiosna tuż tuż to pomału trzeba się brac za uporządkowanie bałaganu w samochodzie którego nabyłem przed zimą....ale do rzeczy,chodzi mi o zasilanie w gniezdzie zapalniczki samochodowej,ostatnio byłem zmuszony wspomoc sobie trase poprzez nawigacje...po podlaczeniu ładowarki na wtyku ładowarki zapiła się dioda,byłem przekonany ze wszystko git ale po godzinie jazdy nawi sie rozładowała,otóz okazało sie że mimo iż dioda ładowarki wykazywała podłączenie to tak naprawde nic się nie ładowała,jak poruszałem tym wtykiem to załapało ale wystarczy lekki wstrzas i znowu nic nie ładuje,tak chocby w gniezdzie zapalniczki cos mi przerywalo,dodam ze wtyk ładowarki jest sprawny bo sprawdzalem w innym samochodzie i wszystko ładnie,pięknie chodzi.........z tąd moje pytanie czy winna lezy po stronie gniazda cos z nim nie tak??? albo moze wplyw na to ma ladowanie aku???? Prosze o jakies cenne wskazowki.
maximus_spi
Gaduła

Rocznik: 95
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez DZOLO » 10 lut 2013, o 21:48

Może styki zaśniedziały w gniazdku
[scroll]Mój Golfik - powolna odbudowa[/scroll]

Uwaga! Warning! Achtung! Wnimanie!

Św. Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
DZOLO
Czytacz

Postprzez michaal » 10 lut 2013, o 21:59

Za bardzo to nic nie zrobisz z tym jedynie wymiana. U mnie też jest podobnie. Trochę podgiąłem blaszki ale to nic nie dało. Nadal jest tak że na dziurach wtyczki potrafią się rozłączyć. Winne jest poniekąd ulokowanie zapalniczki. W innych autach gdzie zapalniczka jest pionowo nie ma takiego problemu.
michaal
Badacz tematu

Postprzez maximus_spi » 10 lut 2013, o 22:03

No własnie tez mi sie tak zdaje....czyli w gre wchodzi wymiana calego gniazda??
maximus_spi
Gaduła

Rocznik: 95
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Dawko » 4 lut 2014, o 00:11

Trochę odkopie temat. Ale widzę, że kolega nie uzyskał żadnej odpowiedzi. A mam podobny problem.

Jeśli ktoś wie to mógłby podpowiedzieć jak wymienić gniazdo zapalniczki? Mile widziana jakaś mini foto porada aby nic nie rozwalić :)
Dawko
Czytacz

Postprzez adams » 4 lut 2014, o 23:08

odkrecasz z tego co pamietam 6 śrubek krzyżakiem i masz na wierzchu całą konsolę, z nawiewem i zapalniczką miedzy innymi. Potrzebna Ci do tego fotoporada ? Nie wymieniałem samego gniazda ale wydaje m i się że jak się dobierzesz do niego to sam się zorientujesz jak to przełożyc. Nie pamietam juz dokładnie jak to tam siedzi. Pozdro ! :super:
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Dawko » 5 lut 2014, o 00:11

To znaczy cały panel od pokręteł nawiewów mam wyjąc? Bo już to rozkręcałem i bez wyjęcia go chyba się nie obędzie. Próbowałem wyjąć te nawiewy ale nie udało mi się tego zrobić bo nie chcą przejść przez tą ramkę.

[ Dodano: 2014-02-12, 20:05 ]
Odświeżę bo potrzebuję porady.
Dawko
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka