Witam.
Moje autko to Golf 3 1,6 benzyna gaz. Mam taki problem. Autko nie odpala, wymieniałem szczotki rozrusznika, czysciłem kabel masowy. Ponadto coś rozładowuje akumulator, mam go od ponad roku i pamiętam że na początku użytkowania kiedy chciałem odpalić poleciał mi dymek z za kierownicy, pytałem starszego kolegi uznał że to gdzieś musiało się cos przypalić ale to nic wielkiego ,, bo tak sie zdarza". Teraz natomiast gdy przekręcam kluczyk to miernik przejechanych kilometrów znika ( brak zasialnia) a światełko wewnątrz samochodu przygasa. Po kilkukrotnym odłączeniu klem i próbach, auto zaczyna kręcić i zapala, ale kiedy go zgasze to znów występuje wyżej opisany problem. Zdarzało sie również że gdy przekręcałem kluczyk słychać było burczenie, dosłownie z okolic kierownicy lub sygnał jakby były włączone światła awaryjne. Mam takie pytanko, czy wyżej opisane awarie wskazują na stacyjkę? czy może któreś z kostek, gniazd w okolicy kierownicy.Dodam jeszcze że jeden z poprzednich właścicieli bawił się w tuning, wzmacniacz głośniki i chyba cos mu nie poszło. Prosze pomóżcie!!!