Problem z odpaleniem... Co się dzieje??

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez michaelCFC » 21 lis 2013, o 14:28

Witam serdecznie !!

Mam poważny problem (jak dla mnie). Otóż po 2 tygodniach od nie używania Golfa chciałem go odpalić i od tamtej pory nie mogę... Na wstępie napiszę, że rok temu wymieniałem kable WN, świece, kopułkę, palec, nowy akumulator, rozrusznik po regeneracji...

Kupiłem nową cewkę zapłonową bo nie było iskry, po zamontowaniu pojawiła się iskra ale słaba... Komputer wykrył tylko jeden błąd "czujnik halla" - ale ten błąd pokaże się na każdym samochodzie z wyłączonym silnikiem... Myślałem, że to musi być wtedy problem z immobiliserem jednak kuzyn, który pracuje w warsztacie i zajmuje się elektryką sprawdził i okazało się, że immobiliser jest ok :| Powiedział, że to musi być wtedy wina aparatu zapłonowego więc wczoraj kupiłem, sprawdziłem iskrę i była mocna więc się ucieszyłem. Spróbowałem go ponownie odpalić i nadal jest to samo...

Czy ktoś z Was ma może jakieś pomysły co jeszcze może być nie tak albo ktoś z Was miał może taką historię??

Gdzieś coś czytałem, że może to jakieś kabelki w kostce stacyjki mogą nie mieć odpowiedniego napięcia czy coś...

Pomocy!
michaelCFC
michaelCFC
Czytacz

Postprzez łukasz1983 » 21 lis 2013, o 17:11

michaelCFC, No spoko iskrę masz a co z paliwem,pompa bangla?
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez michaelCFC » 21 lis 2013, o 20:29

łukasz1983 napisał(a):michaelCFC, No spoko iskrę masz a co z paliwem,pompa bangla?

A tak prostym językiem? :P Nie jestem niestety fachowcem w dziedzinie mechaniki...
Pompa paliwa była sprawdzana, paliwo leci wszystko sprawne jeśli o to chodzi.
michaelCFC
michaelCFC
Czytacz

Postprzez łukasz1983 » 21 lis 2013, o 22:20

michaelCFC, Skoro masz iskrę,pompa podaje paliwo,to ja winy jednak bym szukał w imo.
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez michaelCFC » 21 lis 2013, o 23:10

łukasz1983 napisał(a):michaelCFC, Skoro masz iskrę,pompa podaje paliwo,to ja winy jednak bym szukał w imo.

No właśnie imo było sprawdzane przez kuzyna, wyciągnął wszystkie kabelki, jakieś puszki tam były, bezpieczniki sprawdził, w każdym kabelku sprawdził czy jest napięcie, komputer nie wykrył żadnych błędów z imo.

[ Dodano: 2013-11-21, 22:11 ]
Jeszcze sprawdzę czy świece nie są zalane ale wątpie w to

[ Dodano: 2013-11-25, 16:45 ]
Odpalił ! :D
Problem tkwił w cewce zapłonowej... Okazało się, że na szrocie sprzedali mi również trefną ale udało mi się tam wymienić na sprawną :)
michaelCFC
michaelCFC
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka