Problem z odpaleniem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Problem z odpaleniem

Postprzez tomekk506 » 20 kwi 2012, o 12:21

Witam, miałem dzis problem z odpaleniem golfa, po przekreceniu kluczyka rozrusznik nie zakrecił, zero reakcji, tylko kontrolki zgasły po chwili, wskaznik obrotow i o dziwo predkosci poszły do góry (oczywiscie bez zadnej reakcji silnika) .
Sprawdzałem kilkukrotnie, za kazdym razem ta sama sytuacja. Po chwili wszystko gasnie, a przez chwile słychac dziwny dzwiek, szum, tak jakby zza zegarów. Klemy czyste, masa raczej tez, bo sprawdzana 2 mies. temu.
POdpinałem rozrusznik kablami i magnes cyka, ale rozrusznik nawet nie jęknie. Moze to byc rozładowany aku? Z tego co czytam tutaj to całkiem mozliwe, dziwi mnie jednak to ze nie reaguje rozrusznik w ogole, swego czasu przy rozładowywaniu aku rozrusznik choc troche rzeził a teraz cisza jak makiem zasiał. Dodam ze rozrusznik jest nowy (ok 2. mies)
tomekk506
Berbeć

Problem z odpaleniem

Postprzez Opik » 20 kwi 2012, o 20:18

A jaki masz silnik? Bo u mnie takie objawy były jak niechcący odpiąłem jeden kabelek :D Wszystko pięknie ładnie działało ale zero reakcji na przekręcenie kluczykiem
Sprawdź czy masz wszystko podpięte dobrze tak na początek
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez krysek0309 » 20 kwi 2012, o 21:00

kostka stacyjki, akumulator, rozrusznik do sprawdzenia, mi bendix siadł po miesiącu i musiałem znów go wyciągać a wszystko przez te mrozy na początku roku :-x
krysek0309
Badacz tematu

Postprzez tomekk506 » 22 kwi 2012, o 20:29

Akumulator zle przesezonowany przez zimę, padł jak nigdy, do trupa praktycznie. Czyli kolejne 250 zł.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi, temat do zamknięcia.
tomekk506
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka